Kjemien stemmer Kjemi 1 og Kjemi 2

Kjemien stemmer Lærernettsted (Nettsted)

Gratis tilleggsressurs

Forfatter:

Truls Grønneberg, Merete Hannisdal, Bjørn Pedersen, Vivi Ringnes og Brit Skaugrud

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202396497
Kategori: Kjemi
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Kjemi
Varighet: Fram til 31.08.2018
Nivå: Vg1, Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Kjemien stemmer Lærernettsted
Kjemien stemmer Lærernettsted inneholder bl.a. en oppgavebank, tips til aktivitetene i studieboken og løsningsforslag til tidligere gitte eksamensoppgaver. Til dette lærernettstedet har hver lærer et personlig brukernavn og passord.

På lærernettstedet finner du nyttig stoff til bruk i undervisningen, bl.a.:

  • oppgavebank
  • filmer og animasjoner
  • tips til aktivitetene
  • løsningsforslag til tidligere gitte eksamensoppgaver
  • årsplaner
  • illustrasjoner fra bøkene
  • Power-point-presentasjoner av lærebøkene
  • annen aktuell informasjon

Er du allerede bruker av Kjemien stemmer Lærernettsted, kan du logge deg inn med ditt brukernavn og passord for å få tilgang. (Logg inn/Registrer, øverst til høyre på denne siden).

Nye brukere
Har du ikke brukernavn og passord ennå, får du det ved å registrere deg her på www.cdu.no. (Logg inn/Registrer, øverst til høyre på denne siden).

Kjemien stemmer Lærernettsted er gratis, men prosedyren er at du bestiller lisens til kr. 0,- for å få tilgang til nettstedet. Dette er for å sikre at bare lærere får tilgang.

Til toppen

Forfatter(e)

Truls Grønneberg er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og leder av Skolelaboratoriet – kjemi, ved Kjemisk institutt.

Grønneberg har forskererfaring og lang erfaring med å lage og gjennomføre etter- og videreutdanningskurs for lærere. Han har deltatt i nasjonalt fagplanarbeid og er medforfatter av Praktisk kjemi (1983), Praktisk miljøkjemi (1992), Mikrosynteser i organisk kjemi 3KJ (1994), læreverket Kjemien stemmer 2KJ (1997) og 3KJ (1998), Kjemien stemmer (forkurs i kjemi for ingeniørutdanning, maritim høgskoleutdanning, 2004) og Innføring i kjemi på universitetsnivå (2005).

Merete Hannisdal er førstelektor ved Høgskolen i Oslo, Avdeling for lærerutdanning. Hun har lang erfaring fra undervisning i grunnskole og videregående skole. Hun har også arbeidet ved Skolelaboratoriet i kjemi, Universitetet i Oslo.

Merete har deltatt i nasjonalt fagplanarbeid og er medforfatter av Praktisk kjemi (1983), Praktisk miljøkjemi (1992), læreverket Kjemien stemmer 2KJ (1997) og 3KJ (1998), læreverket Eureka! – naturfag for ungdomstrinnet (2006) og Kjemi fagdidaktikk - Kjemi i skolen (2006).

Bjørn Pedersen er pensjonert professor ved Kjemisk institutt, UiO hvor han er utdannet og tatt sin doktorgrad. Der har han fortsatt arbeidsplass. Han har vært forsker og forskningsjef ved Sentralinstitutt for industriell forskning (nå en del av Sintef).

Hans forskningsfelt har vært bestemmelse av struktur og dynamikk i faste stoffer. Han har hatt ansvaret for, og undervist i, begynneremnene i kjemi ved universitet fra 1989 til 2003. Han har utviklet læremidler for kursene som er publisert som kompendier, bøker og videoer. Videoene ble brukt i et fjernnundervisningsopplegg som han utviklet og som ble administrert av NKI-skolen. Bøkene er Generell kjemi og KjemiData som er kommet på Universitetsforlaget i to utgaver.

Sammen med Truls Grønneberg har han publisert Innføring i kjemi som brukes i dagens begynneremne i kjemi. Han forsker for tiden på kjemiens historie i Norge.

Vivi Ringnes er førsteamanuensis med lang erfaring fra undervisning i videregående skole og fra utdanning av lærere i praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Oslo.

Hun har utarbeidet etter- og videreutdanningskurs for lærere og analysert data fra undersøkelsen Kjemiutdanning i Norge (2005).

Ringnes har skrevet Elevene og naturfagene i den videregående skolen (1988), Elevers kjemiforståelse (1993) og Navn på kjemiske stoffer (1996). Hun er medforfatter av læreverket Kjemien stemmer 2KJ (1997) og 3KJ (1998) og av Kjemi fagdidaktikk - Kjemi i skolen (2006).

Brit Skaugrud er universitetslektor ved Skolelaboratoriet og har vært tilknyttet Kjemisk institutt siden 2002.

Brit har bred undervisningserfaring fra universitet, høgskoler, teknisk fagskole og videregående skole, og hun er medforfatter på Kjemien stemmer-verket.
Kjemien stemmer Kjemi 1 og Kjemi 2
Kjemien stemmer er et faglig solid læreverk som har en praktisk tilnærming til fagstoffet gjennom mange eksempler som belyser teorien.