Kampen om utviklingen (Ebok)

Teorier, strategier og globale utfordringer

Forfatter:

Hans Morten Haugen

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.75 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202515942
Kategori: Statsvitenskap og Samfunnsvitenskap
Fag: Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kampen om utviklingen

Boka drøfter hvorfor noen stater får til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre stater opplever fattigdoms- og voldsspiraler. Bokas premiss er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess.

Framstillingen er utpreget tverrfaglig, og forfatteren benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi løftes fram: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter.

Kampen om utviklingen retter seg mot alle som vil ha en oppdatert innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling og er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse.

Til toppen

Presse Kampen om utviklingen

«Haugen har gitt oss en tekstbok som fortjener å bli inkludert i pensumlitteraturen ...»

Knut Jørgensen, Norsk Tidsskrift for Misjonsvitenskap 3/2017

«Boka gir ei god oversikt over dei fleste aktuelle tema innafor utviklingsdebatten i dag. [... Ho er] nyttig både for å gi god oversikt over eit komplisert område og som ei oppslagsbok og innføring i sentrale tema i utviklingsdebatten.»

Asbjørn Eidhammer, Bistandsaktuelt 5. april 2016Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Hans Morten Haugen er professor i internasjonal diakoni ved VID vitenskapelige høgskole. Han er statsviter og har doktorgrad i juss, begge fra Universitetet i Oslo. Forskningsinteresser er rettigheter, rettferdighet og inkluderende utvikling, noen ganger med empiri hentet fra kirkelige aktørers arbeid.