Kampen om utviklingen (Heftet)

Teorier, strategier og globale utfordringer

Forfatter:

Hans Morten Haugen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 195
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202411787
Kategori: Statsvitenskap og Samfunnsvitenskap
Fag: Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Kampen om utviklingen

Boka drøfter hvorfor noen stater får til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre stater opplever fattigdoms- og voldsspiraler. Bokas premiss er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess.

Framstillingen er utpreget tverrfaglig, og forfatteren benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi løftes fram: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter.

Kampen om utviklingen retter seg mot alle som vil ha en oppdatert innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling og er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse.

Til toppen

Andre utgaver

Kampen om utviklingen
Bokmål Ebok 2016

Andre aktuelle titler

  • Utvikling

    En innføring i utviklingsstudier

    Tore Linné Eriksen og Karen Brit Feldberg (red.)

    Heftet
Sagt om boka

«Boken er skrevet i en form som er tilgjengelig for de fleste, uten spesielle forkunnskaper, og har et vell av referanser for videre studier og kilder til tilgjengelige data. Jeg skulle ønske at en slik bok hadde vært tilgjengelig da jeg selv var student!»
Kristian Skrede Gleditsch, professor ved University of Essex og Institutt for fredsforskning (PRIO)

«Boken viser stor dybdekunnskap og ... kan både fungere som en lærebok og en kilde til kunnskap for alle som har hatt interesse for og jobbet med utviklingsspørsmål, om det er politikere, aktivister, eller folk som jobber i bistandsbransjen.»
Benedicte Bull, professor ved Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo og leder for Norsk nettverk for Latin-Amerika forskning (NorLARNet)

Til toppen

Presse Kampen om utviklingen
Forfatter(e)

Hans Morten Haugen er professor i internasjonal diakoni ved VID vitenskapelige høgskole. Han er statsviter og har doktorgrad i juss, begge fra Universitetet i Oslo. Forskningsinteresser er rettigheter, rettferdighet og inkluderende utvikling, noen ganger med empiri hentet fra kirkelige aktørers arbeid.