Kaleido 5-7

Kaleido 6 Grunnbok B (Innbundet)

Forfatter:

Ingeborg Anly og Tove Stjern Frønes

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202505158
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 6. trinn
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Kaleido 6 Grunnbok B

Kaleido 6 Grunnbok B legger vekt på de grunnleggende ferdighetene lesing, skriving og muntlig kommunikasjon. Boka gir en grundig opplæring i skrivestrategier og inneholder eksempeltekster. Elevene jobber med læringsløp der de skal lese, skrive og presentere det de har skrevet.

Boka inneholder disse fire kapitlene:

Fortell mer! – om å skrive spennende og gode fortellinger
Noe å tenke på – om å skrive reflekterende tekster
Snakk om språk – om ord og utrykk og andre språklige emner
På en annen måte – om å gjøre om dikt og fortellinger til tegneserier og drama

Alle kapitlene inneholder en del om språk og grammatikk. Bakerst i boka er det en egen del om rettskriving. Den kan brukes fleksibelt og etter behov. Grunnboka brukes sammen med Kaleido 6 Tekstbok.

Til toppen

Forfatter(e)

Ingeborg Anly er lærerspesialist i norsk og jobber som lese- og skriveveileder ved Huseby skole i Oslo. Ingeborg Anly er forfatter på det nye norskverket og har i mange år jobbet systematisk med lese- og skriveopplæring på mellomtrinnet. Ingeborg er en dreven og inspirerende kursholder.

Tove Stjern Frønes er rådgiver ved Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på hvordan elever leser digitale tekster og har jobbet mye med nasjonale prøver i lesing og PISA.

Kaleido 5-7
Kaleido 5-7 er Cappelen Damms norskverk på mellomtrinnet. Verket dekker alle kompetansemålene i den reviderte læreplanen i norsk.