Kaleido 1-4

Kaleido 2 Lesebok B (Innbundet)

Forfatter:

Ronny Johansen og Marte Jørgensen Tovsrud

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 132
Illustratør: Hvattum, Martin Mauseth
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202442323
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 2. trinn
Komponent: Tekstbok
Om utgivelsen Kaleido 2 Lesebok B
I Kaleido 2 Lesebok B finnes tekster som skal

- gi gode leseopplevelser
- trene leseforståelse
- gi lesetrening
- gi mulighet til å øve lesestrategier
- være eksempler for egen skriving

Noen tekster krever grundig gjennomgang og medlesing, mens andre tekster vil elevene fint kunne klare på egenhånd. Læreren bør alltid gi veiledning om hvordan en tekst skal leses.

Til toppen

Forfatter(e)
Ronny Johansen er høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han underviser i norsk, hovedsakelig på Grunnskolelærerutdanningen 1. til 7. trinn. Han har lang erfaring fra barneskolen, og er særlig opptatt av elevenes tekstskaping og utvikling av deres skrivekompetanse.
Marte Jørgensen Tovsrud er utdannet lærer med fordypning i norsk og norsk som andrespråk. Hun jobber ved Tiurleiken skole i Oslo og har mange års erfaring som kontaktlærer på 1. til 4. trinn. I det daglige er hun spesielt opptatt av skriving som grunnleggende ferdighet. I tillegg til arbeidet i klassen deltar hun blant annet i en ressursgruppe i Skrivesenterets (Høgskolen i Sør-Trøndelag) arbeid med utvalgsprøver i skriving.
Kaleido 1-4
KALEIDO er Cappelen Damms norskverk for barnetrinnet. Med Kaleido viderefører vi vår solide posisjon innen leseopplæringen. Vi legger fortsatt vekt på arbeidet med lesestrategier og metoder som veiledet lesing, men i Kaleido inkluderer vi også skriving fra første stund!