Kaleido 1-4

Kaleido 1 Lese- og skrivebok A (Heftet)

Forfatter:

Torill Andersen og Ronny Johansen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 144
Illustratør: Nilsen, Monia
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202397029
Kategori: Norsk
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 1. trinn
Komponent: Alt-i-ett-bok
Om utgivelsen Kaleido 1 Lese- og skrivebok A

Med Kaleido 1 Lese- og skrivebok er alt samlet i én bok - dette gir en systematisk og sammenhengende opplæring. Fordi lesing og skriving er så nært knyttet sammen, kombinerer vi lese- og skriveboka for skolestarterne. Tekstene i elevboka er utformet med ulike pedagogiske formål, og må derfor jobbes med på ulike måter.
Foruten tradisjonelle leseboktekster, tilbyr vi tekster både i form av dagliglivets tekstsjangre, medier, samt ulike sakpregede og skjønnlitterære tekster.

Med Kaleido 1 Lese- og skrivebok inkluderer vi også skrivingen fra første stund. Med utgangspunkt i eksempeltekster får eleven prøve seg på å skrive egne, enkle tekster i ulike sjangre og med ulike formål.

I tillegg fins det mer bundne og tradisjonelle øvingsoppgaver, hvor eleven blant annet trener håndskrift og rettskriving.

Til toppen

Forfatter(e)

Torill Andersen er utdannet allmennlærer. Hun har jobbet i skolen siden 1997 og har hatt 1. trinn seks ganger. Hun er opptatt av grunnleggende lese- og skriveopplæring, og brenner for en variert og tilpasset undervisning der elevenes interesser og ressurser står i sentrum.

Ronny Johansen er høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han underviser i norsk, hovedsakelig på Grunnskolelærerutdanningen 1. til 7. trinn. Han har lang erfaring fra barneskolen, og er særlig opptatt av elevenes tekstskaping og utvikling av deres skrivekompetanse.

Kaleido 1-4
KALEIDO er Cappelen Damms norskverk for barnetrinnet. Med Kaleido viderefører vi vår solide posisjon innen leseopplæringen. Vi legger fortsatt vekt på arbeidet med lesestrategier og metoder som veiledet lesing, men i Kaleido inkluderer vi også skriving fra første stund!