Juss og samfunn

Juss og samfunn Elevnettsted (Nettsted)

Rettslære 1 og 2

Forfatter:

Alf Marcus Wiegaard

Legg i ønskeliste

Klar til bruk: 15.08.2017
Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202565817
Kategori: Rettslære 1 og Rettslære 2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Rettslære 1, Rettslære 2
Varighet: Fram til 27.06.2018
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Juss og samfunn Elevnettsted
Elevnettstedet Juss og samfunn er en gratis og åpen ressurs for elevene. Her finnes et rikt utvalg oppgaver som selvrettende repetisjonsoppgaver til større tekstoppgaver, nyhetsrelaterte oppgaver og case. I tillegg finnes en oversikt over aktuelle lover for kompetansemålene i faget rettslære, samt henvisninger til saker og emner gjennomgått i boka.

Til toppen

Forfatter(e)
Alf Marcus Wiegaard er hovedforfatter av læreverket Juss og Samfunn. Wiegaard er jurist fra Universitetet i Oslo, og har også en bachelor i Antikk kultur og klassiske språk. Han har jobbet som advokat i 15 år, og driver egen advokatpraksis i Oslo. Han er interessert i jussens fagtradisjoner, og arbeider i det daglige med mange ulike sakstyper, bl.a. arbeidsrett, kontraktsrett og arve- og familierett.
Juss og samfunn

Juss og samfunn er et nyskrevet læreverk i rettslære. Verket er skrevet etter at ny straffelov trådte i kraft i oktober 2015, og etter justeringer i arbeidsmiljøloven. Juss og samfunn tar rettslære på alvor som både et samfunnsfag og som en introduksjon til juss og videre studier.