Juss og samfunn

Juss og samfunn 2 (Heftet)

Rettslære 2

Forfatter:

Alf Marcus Wiegaard

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202473181
Kategori: Rettslære 2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Rettslære 2
Nivå: Vg3
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Juss og samfunn 2
Juss og samfunn er et nyskrevet læreverk og er skrevet med utgangspunkt i elevens verden.

Dybdelæring og forståelse er sentralt i formidlingen av fagstoffet i dette læreverket. Juss og samfunn Prinsippet «fra det nære til det fjerne» er et gjennomgående fagdidaktisk grep, der elevnære eksempler kombineres med mer avanserte saker og eksempler fra rettspraksis på alle nivåer.

Bøkenes metodekapittel gir elevene en god og grundig gjennomgang av juridisk metode og et praktisk anlagt verktøy for å jobbe videre med de ulike rettsområdene.

Helhetlig tenkning og tydelig struktur gir elevene en god forståelse for jussen som fag. Gjennomgående bruk av velkjente eksempler i fagtradisjonen og fersk rettspraksis gir eleven både et historisk og et aktuelt bilde av fagområdet.

Til toppen

Forfatter(e)
Alf Marcus Wiegaard er hovedforfatter av læreverket Juss og Samfunn. Wiegaard er jurist fra Universitetet i Oslo, og har også en bachelor i Antikk kultur og klassiske språk. Han har jobbet som advokat i 15 år, og driver egen advokatpraksis i Oslo. Han er interessert i jussens fagtradisjoner, og arbeider i det daglige med mange ulike sakstyper, bl.a. arbeidsrett, kontraktsrett og arve- og familierett.
Juss og samfunn

Juss og samfunn er et nyskrevet læreverk i rettslære. Verket er skrevet etter at ny straffelov trådte i kraft i oktober 2015, og etter justeringer i arbeidsmiljøloven. Juss og samfunn tar rettslære på alvor som både et samfunnsfag og som en introduksjon til juss og videre studier.