Juss og samfunn

Juss og samfunn 1 og 2 Lærernettsted (Nettsted)

Rettslære 1 og 2

Forfatter:

Alf Marcus Wiegaard

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202446802
Kategori: Rettslære 1 og Rettslære 2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Rettslære 1, Rettslære 2
Varighet: Fram til 31.08.2019
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Juss og samfunn 1 og 2 Lærernettsted
Lærernettstedet Juss og samfunn er en digital ressurs for læreren til begge kursene i rettslære.Lærernettstedet inneholder gjennomgang av relevant rettspraksis til alle rettsemnene. Det er også eksempelbesvarelser fra eksamen, forslag til undervisningsopplegg, vurderingsoppgaver og årsplan. Tilgang til nettstedet krever lisens og innlogging.

Til toppen

Forfatter(e)
Alf Marcus Wiegaard er hovedforfatter av læreverket Juss og Samfunn. Wiegaard er jurist fra Universitetet i Oslo, og har også en master i Antikk kultur og klassiske språk. Han har jobbet som advokat i 15 år, og driver egen advokatpraksis i Oslo. Han er interessert i jussens fagtradisjoner, og arbeider i det daglige med mange ulike sakstyper, bl.a. arbeidsrett, kontraktsrett og arve- og familierett.
Juss og samfunn
Juss og samfunn er et nyskrevet læreverk i programfaget rettslære i videregående skole. Dette læreverket tar rettslære på alvor som samfunnsfag og introduksjon til juss og videre studier. Lærebøkene er skrevet etter at ny straffelov trådte i kraft i oktober 2015, og etter justeringer i arbeidsmiljøloven.