Juss og samfunn 1 og 2 | Rettslære

Juss og samfunn 1 og 2 Elevnettsted (Nettsted)

Rettslære 1 og 2

Forfatter:

Alf Marcus Wiegaard

Forfatter:
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202565817
Kategori: Rettslære 1 og Rettslære 2
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Rettslære 1, Rettslære 2
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Juss og samfunn 1 og 2 Elevnettsted

Elevnettstedet Juss og samfunn er en gratis og åpen ressurs for elevene i kursene rettslære 1 og 2.

Elevnettstedet inneholder et rikt utvalg oppgaver som selvrettende repetisjonsoppgaver til større tekstoppgaver, nyhetsrelaterte oppgaver og case. I tillegg finnes en oversikt over aktuelle lover for kompetansemålene i faget rettslære, samt henvisninger til saker og emner som gjennomgåes i læreboka.

Til toppen

Forfatter(e)

Alf Marcus Wiegaard er hovedforfatter av læreverket Juss og Samfunn til faget rettslære i videregående skole. Wiegaard er jurist fra Universitetet i Oslo, og har også en master i Antikk kultur og klassiske språk.
Han er universitetslektor i jus på Universitetet i Sørøst-Norge (USN), og driver i tillegg egen advokatpraksis i Oslo der han i mer enn 15 år har jobbet med saker innenfor bl.a. arbeidsrett, kontraktsrett og arve- og familierett.

Juss og samfunn 1 og 2 | Rettslære
Juss og samfunn er et nyskrevet læreverk i programfaget rettslære i videregående skole. Dette læreverket tar rettslære på alvor som samfunnsfag og introduksjon til juss og videre studier. Lærebøkene er skrevet etter at ny straffelov trådte i kraft i oktober 2015, og etter justeringer i arbeidsmiljøloven.