Jeg skal hjelpe deg (Innbundet)

En sykepleiers farvel til eldreomsorgen

Forfatter:

Vigdis J. Reisæter

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202626662
Kategori: Helse- og sosialfag og Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Jeg skal hjelpe deg

De aller fleste vil på et tidspunkt i livet komme til å sette bena i en sykehjemskorridor, enten det er som pasient, som ansatt eller som pårørende til et kjært familiemedlem som skal tilbringe den siste fasen av livet sitt der.

Vigdis J. Reisæter arbeidet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år, og her forteller hun varme og sterke historier fra sitt arbeid tett på pasienter og pårørende. Ved å presentere oss for et knippe sykehjemspasienter gir hun innsikt i det vide spennet i sykepleierrollen, og hvor viktig god fagkunnskap, nærhet og mellommenneskelige relasjoner er for å gi pasientene en god og verdig avslutning på et langt liv.

Men hva skjer når sykepleierens mulighet til å gi god omsorg effektiviseres bort? I tillegg til de gode historiene der pasientene får den nødvendige omsorgen, forteller Reisæter også om en skyggeside av norsk eldreomsorg. Hun retter søkelyset mot sykepleieres vilkår for å gi god omsorg – og dermed på hvordan vi tar vare på de eldre i Norge i dag. I tillegg til å være en hyllest til pleierne som daglig gjør sitt beste for å gi god pleie og skape hverdagsmagi rundt omkring på landets sykehjem, kan boken også leses som hennes aller siste avviksmelding.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Jeg skal hjelpe deg

Rystende rapport fra eldreomsorgen 09.04.2021

Med boka gir hun stemme til de tause gamle, og anskueliggjør konsekvensene av for lite tid og og kompetanse i eldreomsorgen. Jeg skal hjelpe deg er en viktig og tidvis opprørende rapport fra innsiden; mer sorgfull enn konfronterende, mer konstruktiv enn sutrende.

 
Maya Troberg Djuve, DagbladetLes hele anmeldelsen

Den siste avviksmeldingen 30.04.2021

Jeg tror ikke det finnes en eneste sykepleier i Norge som ikke kjenner seg igjen i Reisæters beskrivelser av eldreomsorgen i dag ... de ansvarlige politikerne burde få et eksemplar hver.

Kjetil Skotte, Tidsskriftet SykepleienLes hele anmeldelsen

Rød alarm 30.04.2021

… kan ses som nødvendig opplysningsarbeid, i tillegg til å være aktivisme i bokform, der den ønskede konsekvensen er at så mange som mulig får øynene opp for sykepleiernes og helsevesenets status presens. […] Jeg finner ikke noe annet ord enn hjerteskjærende for opplevelsen av å lese denne boken. […] opplyser, oppskaker og oppildner leseren.

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

Den nye normalen 27.03.2021

Vigdis Jarness Reisæter kaller boka "det lengste avviket hun noen gang kommer til å skrive". Denne gangen bør det tas på alvor.

Gro Lillebø, Klassekampen

Til toppen

Forfatter(e)

Vigdis J. Reisæter (f. 1981) er utdannet sykepleier ved Høgskolen i Oslo. Hun er også høgskolekandidat i drama- og teaterkommunikasjon.