Involverende endringsledelse (Heftet)

Få medarbeiderne med deg

Forfatter:

Bo Vestergaard

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Fair Proces. Fra upopulære forandringer til medarbejdere der udvikler løsninger
Oversatt av: Lovas, Kaia Holen
ISBN: 9788202661489
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Organisasjon og ledelse og Innovasjon
Fag: Innovasjon, Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Involverende endringsledelse

Hvordan kan man involvere medarbeiderne uten å miste styringen og hvordan styrer man uten at medarbeiderne mister eierskapet?

Involverende endringsledelse – få medarbeiderne med deg gir leseren en forskningsbasert og praktisk tilnærming til styring av involverende endringsprosesser. De siste 30 årenes forskning viser at to av tre endringsprosesser ikke skaper merverdi for organisasjonen. Men når medarbeiderne føler eierskap til formålet med forandringen og er involverte i å utvikle og prøve løsninger, lykkes det åtte av ti ganger! En tidligere utgave av denne boka vant en pris på den prestisjefylte forsker–praktiker-konferansen «Academy of Management» i USA, og utdrag av boka er trykket i Harvard Business Review.

Sagt om boka
«Vestergaard tar opp en av de store utfordringene innen endringsledelse; hvordan involvere, men samtidig lede. Boken vil være særlig interessant for ledere, prosesskonsulenter og studenter innenfor organisasjon- og ledelsesfag.»
Tom Karp, Høyskolen Kristiania

«Boken gir en solid og konsis fremstilling av hvordan arbeide med involvering i praksis, og boken er godt faglig begrunnet.»
Jon Erland Bonde Lervik, BI

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Bo Vestergaard er ledelses- og organisasjonskonsulent og har særlig interessert seg for medarbeiderinvolvering i endrings- og implementeringsforløp. Han holder foredrag og workshops om ledelse av involverende endringsprosesser. I 2012 fikk Vestegaards praksisorienterte teori om involverende endringsledelse og fair prosess internasjonal utmerkelse. Først på den prestisjefylte forsker-praktiker-konferansen «Academy of Management» i Boston, deretter med Harvard Business Review-artikkelen «Managing an Unpopular Change Effort». Forfatter kaan nås på fairproces@fairproces.dk