Intervju som metode (Heftet)

Serie: Forskningsmetoder 

Forfatter:

Bengt Andersen og Joar Skrede

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Forskningsmetoder
ISBN: 9788202753375
Kategori: Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Metode og studieteknikk , Sosialantropologi , Samfunnsfag , Metodefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Metode og studieteknikk, Metodefag, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Intervju som metode

For mange forskere og studenter er intervjuet et viktig verktøy for innsamling av data. Det er likevel ikke alltid lett å vite hva intervjuarbeid innebærer. I hvilke prosjekter kan intervjuer være et strategisk riktig valg? Hvordan utfører man et intervju i praksis? Hvordan gå fra intervjudata – via analyse og teoretisk refleksjon – til ferdigstilling av en fagtekst? I denne boken gir vi våre svar på disse og andre spørsmål. Forfatterne har selv lang erfaring med forskningsintervjuer, og gir en rekke eksempler på hva som fungerer godt og mindre godt, samt hvilke utfordringer en kan støte på i prosessen.

Intervju som metode er skrevet for studenter og forskere i samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag. Den vil også være nyttig for andre som jobber med intervjuer og intervjuteknikk.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Bengt Andersen (f. 1974) er sosialantropolog og byforsker ved AFI, OsloMet. Han har gjort feltarbeid i USA og Norge der sentrale tematikker har vært arkitektur, byplanlegging, medvirkning, stedstilhørighet og kulturminner, samt segregasjon, ungdomskriminalitet og opptøyer. Andersen er medredaktør av tidsskriftet Nordic Journal of Urban Studies.

Joar Skrede er sosiolog (ph.d.) og forsker I ved Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Skrede har solid erfaring med publisering av vitenskapelige arbeider – nasjonalt og internasjonalt. Han er spesialisert innen kvalitative forskningsmetoder, kritisk diskursanalyse og sosialsemiotikk.

Bøker i serien