Internasjonal finans (Heftet)

Valuta, råvarer, renter

Forfatter:

Pål E. Korsvold og Geir Bjønnes Høidal

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 375
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Finansiell risikostyring
ISBN: 9788202749668
Kategori: Finans , Organisasjon og ledelse og Revisjon, skatt og regnskap
Fag: Finans, Organisasjon og ledelse, Revisjon, skatt og regnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Internasjonal finans

Finans- og råvaremarkedene er preget av varierende priser, og det er vanskelig å forutse hvilken retning markedene tar. For mange bedrifter er dette problematisk. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. For eksempel selger flyselskaper billetter til faste priser flere måneder før avreisetidspunktet. Med sterkt økende priser på jetdrivstoff kan et forventet overskudd raskt snu til røde tall.

Internasjonal finans omhandler valuta-, rente-, og råvaremarkedene. Boken gjennomgår praktisk informasjon om markedene, blant annet om de ulike instrumentene som omsettes. I tillegg gis en beskrivelse av hvordan handelen foregår, og det gis nyttige tips om hvordan man kan redusere kostnadene ved kjøp og salg av valutainstrumenter. Boken gjennomgår også noen sentrale sammenhenger i valuta-, rente-, og råvaremarkeder.

Et viktig tema i boken er hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boken inneholder en rekke eksempler på hvordan dette kan gjøres, både i forbindelse med valutarisiko og med svingende oljepriser og renter.

Boken kan brukes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper om valuta, internasjonal økonomi eller råvaremarkedene. Internasjonal finans og finansiell risikostyring er temaer som sjelden behandles i norsk akademisk litteratur. Denne boken er derfor et viktig bidrag for norsk næringsliv som opererer med valuta- og råvareprisrisiko kontinuerlig.

Til toppen

Andre utgaver

Internasjonal finans
Bokmål Ebok 2022

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Pål E. Korsvold er professor emeritus i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har doktorgrad fra Indiana University (USA). Han har tidligere vært «assistant professor» ved den prestisjefylte franske businesskolen INSEAD og har hatt «visiting professorships» ved San Diego State University (USA) og University of Sydney (Australia). Korsvold har skrevet en rekke artikler om temaer innen finans og valutastyring. Han er en mye benyttet foredragsholder og rådgiver innen norsk næringsliv på temaet valutastyring.

Geir Bjønnes Høidal har doktorgrad fra Universitetet i Oslo/Handelshøyskolen BI, og er førsteamanuensis ved Institutt for finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Her har han bred undervisningserfaring fra Bachelorkurs, executive-programmer og doktorgradskurs. Høidal har i sin forskning gjort nybrottsarbeid om hvordan aktørene i finansmarkedene oppfører seg, og har internasjonale publiseringer om temaet. Han har også praktisk erfaring fra arbeid med risikostyring. Høidal har også skrevet bøker om internasjonal finans og valutamarkedet. Tidligere har han blant annet vært tilknyttet Swedish House of Finance i Stockholm.