Innsyn i praksis (Ebok)

Forfatter:

Tarjei Leer-Salvesen

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 224
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 3.15 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202721053
Kategori: Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Innsyn i praksis

Kontroll over informasjon gir makt. Innsyn bidrar til at innbyggerne får mer oversikt og kontroll i eget liv. For en redaksjon handler innsynsarbeid om å ta makt og initiativ tilbake til redaksjonen. Vi får bedre oversikt, og kan lage bedre saker.

Innsyn i praksis er en håndbok for alle som vil lære seg hvordan de får tilgang til informasjon de har behov for. Boken tar deg med i jakten på varslingssaker i kommunen, elleville krimavsløringer og et rådhus som ble dumpet i skogen. En gjennomgang av lover og regler kombinert med tallrike praktiske eksempler gir leseren opplæring i bruk av ulike innsynsverktøy.

Visste du: at ett enkelt innsynskrav førte til at mange titalls tusen nordmenn fikk tilbake penger fra skatteetaten? At du ofte kan kreve innsyn i opplysninger hos private virksomheter? At bilder og lydfiler fra offentlige etater er dokumenter du kan be om innsyn i?

Til toppen

Andre utgaver

Innsyn i praksis
Bokmål Heftet 2021
Forfatter(e)

Tarjei Leer-Salvesen har over 20 års erfaring som journalist, blant annet fra NRK Brennpunkt, Dagbladet og Klassekampen. Nå jobber han i Fædrelandsvennen og sitter i Pressens offentlighetsutvalg.