Innføring i sannsynlighetsregning og statistikk (Heftet)

Forfatter:

Per Christian Hagen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202675462
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Matematikk og statistikk , Matematikk, realfag og teknologi og Metodefag
Fag: Matematikk og statistikk, Matematikk, realfag og teknologi, Metodefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Innføring i sannsynlighetsregning og statistikk

Denne boken er pensumbok for et innføringsemne i sannsynlighetsregning og statistikk. Et slikt emne inngår i økonomisk/administrativ utdanning, ingeniørutdanning og flere andre tverrfaglige utdanninger.

Boken inneholder kjernepensumet som inngår i ethvert innføringsemne i statistikkfaget, pluss en del tilleggstemaer som dels kan supplere kjernestoffet og dels kan være til bruk senere i studiet. Framstillingen i boken er eksempelbasert. Når nye begreper innføres og nye metoder presenteres, blir forklaringen knyttet opp mot eksempler som studentene kan kjenne seg igjen i. Boken har dessuten et stort utvalg av oppgaver.

I 8. utgave er det gjort store endringer når det gjelder struktur, grafikk og layout. Det er lagt stor vekt på å få til en utforming som skal være lettere å lese enn før. Framfor alt skal det gå klart fram hva som er definisjoner og regler, hva som er eksempler og hva som er forklarende tekst.

Til toppen

Forfatter(e)

Per Christian Hagen, født 1953, er førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han underviser i statistikk, matematikk og operasjonsanalyse ved Institutt for økonomi og IT i Bø i Telemark. Hagen har 40 års erfaring med undervisning i statistikk fra Universitetet i Sørøst-Norge (tidligere Telemark distriktshøgskole og Høgskolen i Telemark) og fra Norges Tekniske Høgskole (nå NTNU).