Innføring i historiebruk (Heftet)

Forfatter:

Jan Bjarne Bøe og Ketil Knutsen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 192
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276349580
Kategori: Historie og Naturfag og samfunnsfag
Fag: Historie, Naturfag og samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Innføring i historiebruk

Innføring i historiebruk viser hvordan en kultur eller et samfunn bruker fortiden i form av minnesmerker, høytidsdager, undervisning, festivaler eller reklame.

Utgangspunktet for boken ligger følgelig mer i nåtiden enn i fortiden; det er samtidens bruk av fortiden som har interesse. Å arbeide med historiebruk setter oss i stand til å forstå hvordan fortidig historie tilpasses konkrete behov i nåtiden.

Boken består av en rekke eksempler på - og drøftinger av - historiebruk: den kommersielle, offentlige, politiske og underholdende historiebruken - i tillegg til skolens bruk av historie i lærebøker. På denne måten får studentene innsyn i hvordan fortiden benyttes og aktualiseres. Samtidig får de innsikt i hvordan ulike aktørers bruk av historie kan fremme økonomiske, kulturelle eller ideologiske interesser

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Jan Bjarne Bøe har vært professor ved Universitetet i Stavanger. Forfatteren har sine forskningsområder innen historiedidaktikk og moderne historie. Han har lang undervisningserfaring fra både grunnskole og høyere utdanning.

Ketil Knutsen er professor i historie og historiedidaktikk ved Institutt for kultur- og språkvitenskap, Universitetet i Stavanger.