Inkluderende undervisning i høyere utdanning (Ebok)

Forfatter:

Rannveig Svendby

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.25 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202771706
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Samfunnsvitenskap
Fag: Pedagogikk og lærerutdanning, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Inkluderende undervisning i høyere utdanning

Denne oppstartsguiden gir verktøy til undervisere som raskt og med enkle grep vil komme i gang med inkluderende undervisning. For deg som underviser, handler det om å ha en bevisst og gjennomtenkt undervisningsstil. Du får konkrete forslag til hvordan du kan gå frem, for eksempel ved å gjøre en strategisk kartlegging av studentgruppene dine, holde inkluderende introduksjoner ved semesterstart, legge opp gruppearbeid etter studentenes sammensetning og lage universelt utformede PowerPoint-presentasjoner.

Underveis får du innblikk i historier og eksempler fra studenter og undervisere fra hele landet. De deler sine erfaringer på godt og vondt. Hva trenger studenter av deg for å delta i læringsfellesskapet? Hva har fungert for andre undervisere som har eksperimentert med inkluderende strategier? Hva er de største undervisningsutfordringene, og hvordan kan de løses? Du får bakgrunnskunnskap, ressurser og refleksive øvelser til å utvikle deg som underviser.

Målgruppen for denne oppstartsguiden er undervisere i høyere utdanning som vil heve sin inkluderingskompetanse, og som søker konkrete verktøy for å komme i gang. Boken kan også brukes som en fagressurs ved høyere utdanningsinstitusjoner i opplæring i pedagogisk basiskompetanse for vitenskapelige ansatte med fokus på inkludering og mangfoldsbevissthet.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Rannveig Beito Svendby er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer. Hun har doktorgrad i medisinsk antropologi fra Universitetet i Oslo og jobber tverrfaglig innenfor en kritisk, refleksiv forskningstradisjon. Svendby er særlig opptatt av hvordan historier fra levd liv gir fenomenkunnskap som kan brukes til å informere praksis og skape samfunnsendringer. Hennes forskningsområder omfatter undervisningspraksiser, kulturelle produksjoner av inkludering og ekskludering, og forståelser av norm og avvik.