Inkluderende undervisning i høyere utdanning (Heftet)

Oppstartsguide med inkluderende strategier for undervisere

Forfatter:

Rannveig Beito Svendby

Les Rannveig Beito Svendbys artikkel på fagsnakk.noUndervisning utenfor boksen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 170
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202771690
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Samfunnsvitenskap
Fag: Pedagogikk og lærerutdanning, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Inkluderende undervisning i høyere utdanning

Denne oppstartsguiden gir verktøy til undervisere som raskt og med enkle grep vil komme i gang med inkluderende undervisning. For deg som underviser, handler det om å ha en bevisst og gjennomtenkt undervisningsstil. Du får konkrete forslag til hvordan du kan gå frem, for eksempel ved å

  • gjøre en strategisk kartlegging av studentgruppene dine
  • holde inkluderende introduksjoner ved semesterstart
  • legge opp gruppearbeid etter studentenes sammensetning
  • lage universelt utformede PowerPoint-presentasjoner
Underveis får du innblikk i historier og eksempler fra studenter og undervisere fra hele landet. De deler sine erfaringer på godt og vondt. Hva trenger studenter av deg for å delta i læringsfellesskapet? Hva har fungert for andre undervisere som har eksperimentert med inkluderende strategier? Hva er de største undervisningsutfordringene, og hvordan kan de løses? Du får bakgrunnskunnskap, ressurser og refleksive øvelser til å utvikle deg som underviser.

Målgruppen for denne oppstartsguiden er undervisere i høyere utdanning som vil heve sin inkluderingskompetanse, og som søker konkrete verktøy for å komme i gang. Boken kan også brukes som en fagressurs ved høyere utdanningsinstitusjoner i opplæring i pedagogisk basiskompetanse for vitenskapelige ansatte med fokus på inkludering og mangfoldsbevissthet.

Til toppen

Dersom du underviser i høyere utdanning, finnes det knapt grunner til la være å plukke opp boken. Den er forbilledlig klart skrevet, kort nok til å leses i én omgang og oversiktlig nok til å fungere som oppslagsverk neste gang jeg skal undervise.
Andreas Ervik, Forskerforum 2023/2

Andre aktuelle titler

Presse Inkluderende undervisning i høyere utdanning

Pensum for undervisere – En essensiell innføring i inkluderende undervisning 31.01.2023

Dersom du underviser i høyere utdanning, finnes det knapt grunner til la være å plukke opp boken. Den er forbilledlig klart skrevet, kort nok til å leses i én omgang og oversiktlig nok til å fungere som oppslagsverk neste gang jeg skal undervise.

Andreas Ervik, Forskerforum 2/2023Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Rannveig Beito Svendby er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer. Hun har doktorgrad i medisinsk antropologi fra Universitetet i Oslo og jobber tverrfaglig innenfor en kritisk, refleksiv forskningstradisjon. Svendby er særlig opptatt av hvordan historier fra levd liv gir fenomenkunnskap som kan brukes til å informere praksis og skape samfunnsendringer. Hennes forskningsområder omfatter undervisningspraksiser, kulturelle produksjoner av inkludering og ekskludering, og forståelser av norm og avvik.