I veiledningens landskap (Heftet)

Innføring i veiledning og rådgivning

Forfatter:

Kaare Skagen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202405397
Kategori: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid , Pedagogikk og lærerutdanning , Barnehagelærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen I veiledningens landskap

I veiledningens landskap gir en innføring i de viktigste modellene innenfor pedagogisk veiledning. I alt ti forskjellige modeller blir presentert med historisk bakgrunn, sentrale begreper, perspektiv på veilederrolle og metoder. Hvert kapittel inneholder kritikk og innvendinger mot modellene. Teoristoffet blir satt inn i sammenheng med veiledningsekspansjonen og de store veiledningstradisjonene.

Boka innholder også en fortelling om de fire studentene Ellinor, Magne, Mette Kari og Hans og hvordan de reagerer på møtet med veiledningsmodellene. Kombinasjonen av oversiktlige presentasjoner og levende fortellinger gjør at boka passer godt som innføringsbok i pedagogisk veiledning.

Målgruppen er studenter i pedagogisk veiledning, veiledere og praksislærere i yrkes- og profesjonsutdanninger, mentorer for nyutdannede lærere og alle som er interesserte i veiledning.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Kaare Skagen er professor i pedagogikk ved Høgskolen i Oslo. Han har doktorgrad i veiledning og har gitt ut bøker og skrevet artikler om pedagogiske emner.