I løvens gap (Heftet)

Om aldring og alderdom nå og i årene som kommer

Forfatter:

Runar Bakken

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202716448
Kategori: Medisin , Helsefag og Sykepleiefag
Fag: Helsefag, Medisin, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen I løvens gap

I løvens gap – Om aldring og alderdom nå og i årene som kommer skriver den aldrende aldersforskeren Runar Bakken om den virkeligheten han og vi alle mest sannsynlig vil møte: virkeligheten i den kommunale pleie- og omsorgssektoren.

Inspirert av studenter forfatteren har undervist og veiledet i mange år, og hva befolkningen er opptatt av, skriver han om alt fra den krisen som har eksistert i denne delen av helsetjenesten i mange år, hvordan den er styrt og organisert, om det er greit å tjene penger på gamle og deres situasjon. Til sist spør han om selvbestemt død i fremtiden vil bli legalisert, og om vi noen gang kommer til å oppheve døden som en konsekvens av aldring.

Målgruppen er studenter og ansatte i helsetjenestene, samt helseledere og politikere.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Runar Bakken er gerontolog, sykepleier og dosent emeritus ved Universitetet i Sørøst-Norge. Bakken har vært med på å etablere Senter for omsorgsforskning – Sør, og har siden 2012 arbeidet med problemstillinger innenfor gerontologi. Han er spesielt opptatt av spørsmål som forholdet mellom alderdom og sykdom, hva det innebærer å være avhengig av andre mennesker for å kunne leve videre, selvbestemt død, og frykten for alderdommen i et historisk og kulturelt perspektiv. Bakken har skrevet en rekke bøker, blant andre Modermordet (2001), Mann i ingenmannsland (2004), Englevakt (2009) og Frykten for alderdommen (2014).