Hvorfor skyter de? (Heftet)

Konflikt- og kulturforståelse i internasjonale militære operasjoner

Forfatter:

Bror Olsen og Hogne Øian (red.)

Forfatter: , , , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202274078
Kategori: Sosialantropologi
Fag: Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hvorfor skyter de?

Hvilke utfordringer møter norske soldater når de deltar i internasjonale militære operasjoner?

Ni soldater forteller fra selvopplevde konflikter i områder som Afghanistan, Libanon, Bosnia og Kosovo. Gjennom soldatenes sterke historier blir det tydelig hvilke konkrete utfordringer de stilles overfor i konfliktområder. Sosialantropologene Hogne Øian og Bror Olsen er redaktører for boka, og de har skrevet innledningen, som sammen med soldatenes fortellinger viser kompleksiteten i internasjonale militære operasjoner.

Tekstene får fram at det er mennesker, og ikke bare stater, som møtes, og at vanskelige situasjoner svært ofte må løses ved å bruke mellommenneskelig kommunikasjon i tillegg til, og noen ganger istedenfor, et militært språk.

Hvorfor skyter de? er relevant for alle som skal arbeide i konfliktområder verden over, og for dem som studerer eller ønsker å vite mer om håndtering av kulturkonflikter.

Til toppen

Anmeldelser av Hvorfor skyter de?
"... dette er en glimrende lærebok som nærmest burde være obligatorisk lesning for enhver som skal delta i internasjonale oppdrag. [...] Anbefales for alle som ønsker å vite mer om håndtering av kulturkonflikter."Lars Reiermark, Sjekkposten 1/2010Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Bror Olsen (f. 1962) ble cand.polit. i sosialantropologi i 1995. Han disputerte til dr.polit. i 2004 med avhandlingen «Revolusjonen som ikke kom. En teori om nyskaping i populærmusikk», som omhandlet bortfallet av musikkrevolusjoner i populærmusikk.