Hvordan lese Det gamle testamentet (Fleksibind)

Innføring i Det gamle testamentets historie og litteratur

Forfatter:

Hallvard Hagelia

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202566340
Kategori: Religion
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hvordan lese Det gamle testamentet

Det gamle testamentet er noe av det ypperste som finnes av litteratur fra antikken og oldtiden. Dette er den hebraiske bibelen, som er et viktig grunnlagsdokument for jødedommen, kristendommen og islam. Man forstår ikke tekstene i Det nye testamentet uten at man har kjennskap til Det gamle testamentet. Derfor er Det gamle testamentet, som består av 39 skrifter av meget forskjellig innhold og omfang, en av historiens viktigste litteratursamlinger.

Her finnes slektsregistre, fortellinger, poesi, profetier samt beretninger om skapelse og menneskehetens urhistorie. Dette er tekster som har etterlatt seg mange og lange spor i litteraturen, kunsten og musikken gjennom kulturhistorien, men det er også en meget fremmedartet litteratur for moderne mennesker som ofte er vanskelig å oversette og forstå. Tekstene er blitt til over en periode på nærmere tusen år, og de er opprinnelig skrevet på klassisk hebraisk og arameisk.

Målet med boken er å hjelpe leseren til å forstå denne litteraturen i dens historiske, språklige og teologiske sammenheng. Den primære målgruppen er kristendoms- og teologistudenter på bachelornivå, men boken kan også leses av alle som ønsker å utvide sin litterære allmenndannelse eller rett og slett er interessert i Bibelen.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Hallvard Hagelia (f. 1944 i Gjerstad, Aust Agder) var professor emeritus i Det gamle testamentet ved Ansgar Teologiske Høgskole i Kristiansand. Han skrev en rekke fagbøker og faglige artikler som ble publisert i mange land. Forfatteren var med i Det Norske Bibelselskaps oversettelsesutvalg, som oversatte Bibel 2011, og var i mange år en flittig bidragsyter til den offentlige debatten i dagspressen og en mye brukt foredragsholder.