Hvordan elske et barn (Heftet)

Forfatter:

Janusz Korczak

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Jak kochac dziecko
Oversatt av: Banach, Agnes-Maria
ISBN: 9788202523459
Kategori: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid , Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Samfunn, religion, livssyn og etikk , Spesialpedagogikk , Pedagogikk og elevkunnskap , KRLE og Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, KRLE, Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap, Samfunn, religion, livssyn og etikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hvordan elske et barn

For Janusz Korczak var respekt for og kjærlighet til barnet vesentlig og i denne teksten formulerer han sine tanker om barnets rettigheter. Hvordan elske et barn handler om den livskraft, glede og kreativitet som barn utvikler når de bare får sjansen. Store deler av boka ble skrevet i krigstid og de pedagogiske tekstene har en svært personlig skrivestil.

Janusz Korczak (1878–1942) var en internasjonal forkjemper for barnets beste. Han var kompromissløs i sin kamp for barnets rett og for barnets likeverd med voksne. Korczak var lege, forfatter og pedagog og en av de internasjonale pionerene for barns rettigheter. Hans tanker og ideer hadde stor innflytelse på FNs konvensjon om barnets rettigheter.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Hvordan elske et barn

Hur man älskar ett barn

– Ja, jag skriver gärna, svarade jag. Om jag får börja med att skriva om en speciell bok. Den jag återkommer till gång efter gång.Nu då jag har fått en yta att skriva om pedagogisk litteratur går jag igenom mina bokhyllor med frågan; Vilken bok ska jag skriva om? Jag vill börja med att skriva om något nött, tummat och en aning sönderläst. Det blir ”Hur man älskar ett barn” av Janusz Korczaks, 1992. Första gången jag läste ”Hur man älskar ett barn” var 1992. Titeln utmanade mig. Att jag skulle få en ledsagare i Janusz Korczak anade jag inte.

Anne-Marie Körling, Blogg om faglitteratur i SverigeLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Janusz Korczak (1878-1942) var en forkjemper for barnets beste. Han var lege, forfatter og pedagog og en av de internasjonale pionerene for barns rettigheter. Korczaks tanker og ideer hadde stor innflytelse på FNs konvensjon for barns rettigheter av 1989. Den polsk-jødiske forfatteren var svært produktiv og publiserte 20 bøker og over 1000 artikler. Da Korczak var 34 år gammel, ble han direktør for et jødisk barnehjem i Warszawa, noe han var til sin død i 1942. I sitt liv med barna så han hva vennlighet overfor dem betydde for deres læring. Etikk ble overordnet ren faktakunnskap. Under 2. verdenskrig, i august 1942, ble alle fra barnehjemmet sendt til tilintetgjøringsleiren Treblinka. Korczak nektet å svikte barna og ble med dem.