Hvem er "vi" nå? (Heftet)

Medier og minoriteter i det nye Norge

Forfatter:

Sharam Alghasi, Elisabeth Eide og Anne Hege Simonsen

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202562670
Kategori: Journalistikk og mediefag , Samfunnsfag , Mediefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Mediefag, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hvem er "vi" nå?
Hvem er ”vi” nå? handler om identitet og tilhørighet, og dynamikken disse «størrelsene» skaper i den norske offentligheten, primært med søkelys på mediene i møte med migrasjon. I boka presenteres analyser av medieutviklingen på flere områder, samt medierepresentasjon av minoriteter med vekt på hvilke tema som tas opp, hvilke stemmer som kommer til uttrykk og innen ulike sjangre. Her analyseres utvalgte mediedebatter, både i tradisjonelle og sosiale medier, knyttet til identitet, grenser og integrasjon. Forfatterne fremhever journalistiske eksempler som kan bidra til læring, debatt og økt profesjonsbevissthet.

Boka retter seg mot studenter innenfor mediefag og samfunnsfag. Den vil også være aktuell for journalister, forskere og politikere.

Til toppen

Forfatter(e)

Sharam Alghasi er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon vedHøyskolen Kristiania. Hans forskningsfelt er innenfor medier, migrasjon og islam.

Elisabeth Eide er forfatter, journalist og medieforsker, ansatt på Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har gitt ut en rekke fagbøker, fem romaner og har bidratt til en rekke antologier og tidsskrifter.
Anne Hege Simonsen (f. 1965) er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er ph.d. fra Universitetet i Bergen i 2015 med en avhandling om nyhetsfotografier fra 22. juli. Hun har bakgrunn som journalist, redaktør av ukeavisa Ny Tid (1998-2000), forsker og faglitterær forfatter.