Hva skjer med Internett og web? (Heftet)

Forfatter:

Terje Rasmussen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202522032
Kategori: Journalistikk og mediefag , Sosiologi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Samfunnsfag , Mediefag og Samfunnsvitenskap
Fag: Mediefag, Samfunnsfag, Sosiologi, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hva skjer med Internett og web?

Ingen eier Internett. Nettet og weben står i dag overfor nye utfordringer i samspill med andre samfunnsforhold. Nettet benyttes til stadig mer av stadig flere, og sosiale medier og videostrømming er blitt vanlig i vestlige land. Bruk registreres og analyseres i detalj for kommersielle formål. Noen få gigantiske medieselskaper kontrollerer nettet, og gjennomgripende overvåkning foregår på et nivå man ikke ante var mulig.

Boken Hva skjer med Internett og web? gir en kritisk innføring i Internett som infrastruktur og presenterer de viktigste aktørene og maktfaktorene bak nettutviklingen, både teknologiske og samfunnsmessige. Den er skrevet for studenter og lærere, for alle i medie- og datasektoren og andre som ønsker å forstå hva som skjer med Internett og web.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Autostory

    Et essay om hvordan automatisering forandrer journalistikken

    Magne Soundjock Otterdal og Geir Terje Ruud

    Heftet
Presse Hva skjer med Internett og web?

"Boka er prega av nøyaktige og systematiske skildringar av korleis internett fungerer, med forbilledlege forsøk på å beskriva kompleks funksjonalitet så vanlege folk kan forstå det, og til dels spennande historier om kjente internett-firma, oppfinnarar og selgarar."

Lars Nyre, Norsk medietidsskrift 2/2017Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Terje Rasmussen er sosiolog og professor på Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han har gitt ut en rekke bøker om Internett, web og digitale medier.