Hva er innovasjon? Perspektiver i norsk innovasjonsforskning (Ebok)

Bind 2: Organisasjon og medvirkning – en norsk modell?

Forfatter:

Hans Chr. Garmann Johnsen og Øyvind Pålshaugen (red.)

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.48 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202471996
Kategori: Statsvitenskap , Organisasjon og ledelse , Samfunnsfag , Innovasjon og Samfunnsvitenskap
Fag: Innovasjon, Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hva er innovasjon? Perspektiver i norsk innovasjonsforskning

Spørsmålet om hva innovasjon egentlig er aktualiseres i takt med at innovasjonsbegrepet tas i bruk på stadig nye samfunnsområder. Erkjennelsen av at innovasjon handler om ulike typer prosesser på mange ulike felt, gjør det viktigere enn noen gang å skape en felles diskusjon om de ulike perspektivene på, og erfaringene med, innovasjon.

Tobindsverket "Hva er innovasjon?" oppsummerer hva dagens norske innovasjonsforskning dreier seg om, hva man studerer, hvordan man studerer det, hva man anser som gjengs viten og hva man har behov for å vite mer om.

Det første bindet handlet om innovasjon forstått som endringer i samfunnsmessige strukturer og systemer. Bind 2, "Organisasjon og medvirkning – en norsk modell?", har fokus på de organisatoriske og individuelle forutsetningene for å være innovativ.

Bidragsytere: Hans Chr. Garmann Johnsen, Øyvind Pålshaugen (red.), Mariann Berge, Britha Bunk, Dagrun Dvergsdal, Lene Foss, Bjørn Gustavsen, Trond Haga, Halvor Holtskog, Bo Terje Kalsaas, Harald Knudsen, Svein-Tore Kristiansen, Øyvind Mydland, Hans Christoffer Aargaard Terjesen og Ragnhild Wiik.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Hans Christian Garmann Johnsen er professor i økonomi ved Institutt for innovasjon og arbeidsliv, Universitetet i Agder. Han har i en rekke år vært involvert i forskningsprosjekter om innovasjon og regional utvikling. I tillegg har han forfattet en rekke artikler og rapporter som er publisert internasjonalt.

Øyvind Pålshaugen (f. 1951) er dr.philos. og forskningsleder ved Arbeidsforskningsinstituttet (AIF) i Oslo. Han har publisert artikler og bøker om innovasjon, organisasjonsutvikling og demokrati i arbeidslivet - i tillegg til kultur- og vitenskapskritiske essays.
Harald Knudsen har sin ph.d. fra University of Oregon og har siden 1999 vært professor ved Institutt for strategi og ledelse ved Handelshøyskolen, Universitetet i Agder. Han har lang undervisningserfaring i strategisk ledelse og internasjonal ledelse og har siden 1998 også vært tilknyttet Saïd Business School ved Oxford University, først og fremst med utspring i hans konsept «Jazz og ledelse». Hans forskningsinteresse er særlig knyttet til forholdet mellom kompleksitet, dynamisk interaksjon og strategiutvikling. Han har også vært opptatt av temaer som etikk og ledelsesfilosofi i organisasjoner.

Hans Christoffer Aargaard Terjesen er utdannet sosiolog fra Universitet i Oslo og har arbeidet ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2008. Før dette arbeidet han som leder innenfor det private helsevesenet. Terjesen har de siste årene hovedsakelig forsket på og vært involvert i utviklingsprosjekter innenfor fagområdene innovasjon, arbeidsmiljø, sykefravær, konflikthåndtering, seniorpolitikk og ledelse. Terjesen er styremedlem i Senter for seniorpolitikk (SSP).