Hva er et menneske? (Innbundet)

Den utrolige historien om hvordan vi ble oss og hvorfor de andre menneskeartene forsvant.

Forfatter:

Vibeke Maria Viestad

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 112
Illustratør: Lindholm, Helena
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202680602
Alder: 9 - 12
Om utgivelsen Hva er et menneske?

Underholdende fakta om menneskehetens historie
Hva er det som skiller oss, homo sapiens, fra menneskeartene som har levd før oss? Hvorfor overlevde vi? Hvorfor forsvant de andre? Og hvordan har forskerne klart å finne ut av alt dette?

Arkeolog Vibeke Maria Viestad formidler menneskehetens historie på en morsom og underholdende måte.
Boken er fargerikt illustrert av Helena Lindholm, kjent fra Kokotopia-bøkene.

Til toppen

Presse Hva er et menneske?

Lekent om vår art 28.06.2021

"Velskrevet og innholdsrik bok"

"Denne vitenskapsboka om mennesket vil kunne tiltrekke seg mange nye små arkeologiaspiranter"

"Forfatteren formidler innholdet i et naturlig og enkelt språk. Når hun gjør bruk av faguttrykk og krevende betegnelser som nødvendigvis må med, blir det lagt inn i teksten på en måte som forklarer dem. Hun henvender seg dessuten direkte til leseren med entusiasme. Det skjerper oppmerksomheten. På toppen av det hele er oppbygningen av presentasjonen smart. Hun tar feste i det nære, og utvider perspektivet til hele verden etter hvert".

"Boka har dessuten et appellerende preg ved at den er rikt og fantasifullt illustrert med lekne framstillinger av de ulike variantene av forløpere for Homo sapiens og deres gjøremål, samt at teksten er brukket opp i korte bolker, som gjør det overkommelig å lese."

"Viestad formidler både nøktern kunnskap og problemstillinger som vitenskapen fortsatt baler med. Hun deler også litt om hvordan man tenker for å forstå de tingene man finner. At hun også er så åpen om sånt man ennå ikke vet, er den reneste reklamen for arkeologifaget."

"Viestad setter en tydelig antirasistisk signatur ved tidlig å gjøre et poeng ut av at det finnes mange forskjellige arter av ulike dyr, som for eksempel maur, mens det finnes bare en eneste menneskeart, selv om det er 7 milliarder eksemplarer av oss."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Menneskets utvikling to ganger 23.06.2021

"Noen ganger kan en god fagtekst for barn også være grundig og vitenskapelig uten å bli verken krevende eller kjedelig."

"Boka er godt skrevet, og ikke så kortfattet at kunnskapen forsvinner mellom linjene"

"Å lese Vibeke Maria Viestads bok rett etter Fra Ape til Sapiens er som å komme ut i sollys og åpent landskap. Hva er et menneske er en bok som tar for seg menneskets tidlige utvikling fram til vi ble enerådende på verdensscenen."

"Viestad er undrende og stiller spørsmål. Det er befriende. Er det noe unge (og eldre) lesere bør bli fortrolige med, er at mye av det vi «vet» (og som i mange skolebøker presenteres som fakta) egentlig bare er hypoteser. Viestad er også forbilledlig når hun forklarer grunnlaget for konklusjonene arkeologene trekker. "

"Hva er et menneske? inneholder, i tillegg til levende, fargerike illustrasjoner, mange flotte, oversiktlige og pedagogiske tidslinjer."

Jostein A. Ryen, Barnebokkritikk.noLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Vibeke Maria Viestad (f. 1979) er forsker og arkeolog tilknyttet Universitetet i Oslo. Hva er et menneske? Den utrolige historien om hvordan vi ble oss og hvorfor de andre menneskeartene forsvant er hennes første bok for barn.