Hør og se (Heftet)

En håndbok i bildeskapende radio

Forfatter:

Berit Hedemann

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 180
Illustratør: Helgeland, Charlotte
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271472948
Kategori: Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hør og se

Hvordan får du lytteren til å se for seg det du ønsker at hun skal se? Hvordan sørger du for at bildene radioen skaper, blir like fargesterke og følelsesmettede som bildene i nattdrømmene våre? Med andre ord: Hvordan skaper du filmer på lytterens indre skjerm?

Hør og se tar for seg hvordan du kan bruke språket og mikrofonen som kamera, og hvordan du kan skape en variert film med forskjellige bildeutsnitt ved hjelp av språk-, stemme- og lydbruk.

Å få intervjuobjektene til å bruke et bildetett språk er en viktig del av kunsten å lage god radio. I denne boka kan du lære hvordan du gjør det. Et annet viktig element er dramaturgien. Boka gir deg mange tips til hvordan du lett kan strukturere stoffet på en spennende måte som holder lytteren interessert.

Forfatteren Berit Hedemann er leder av Radiodokumentarredaksjonen i NRK og har vunnet flere internasjonale priser for sine programmer. Hvordan redaksjonen organiserer samarbeidet, og hvordan dette arbeidet ledes, er tema for siste del av boka.

Til toppen

Forfatter(e)
Berit Hedemann er leder av Radiodokumentarredaksjonen i NRK og har vunnet flere internasjonale priser for sine programmer.