Homo appiens (Ebok)

Hvordan teknologi endrer våre liv

Forfatter:

Arne Krokan

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.39 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202775070
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Samfunnsøkonomi , Organisasjon og ledelse , Markedsføring og Mediefag
Fag: Markedsføring, Mediefag, Organisasjon og ledelse, Samfunnsøkonomi, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Homo appiens

Vi mennesker utfordres på stadig nye måter. Nye teknologier skaper nye produksjonsformer, nye måter å kommunisere på og nye måter å organisere arbeidet på. Noe av dette vil vi kalle forbedringer, men jammen skaper dette utfordringer også. Denne boken har form som en "utstilling" som presenterer utvalgte sentrale utfordringer vi står overfor. Komplekse problemer det er vanskelig å løse ved politisk enighet og handling, og kanskje er det ny teknologi som er løsningen? Her får du mange innspill slik at du kan forstå både hva utfordringene består i, og tanker om hvordan vi kan løse dem.

Til toppen

Andre utgaver

Homo appiens
Bokmål Heftet 2022

Andre aktuelle titler

Presse Homo appiens

«Appmenneskets erfaring av verden fremstilles som grunnleggende filtrert, utformet av søkemotorer, sosiale medier og anbefalingsalgoritmer. Og forfatteren er drivende god når han sammenligner plattformene med tradisjonelle massemedier. [...] Bokens hovedargument om teknologipåvirkning er like enkelt som elegant: For det individuelle appmennesket gjør teknologien tilværelsen stadig mer bekvemmelig, mens på samfunnsnivå øker kompleksiteten.»

Andreas Ervik, Forskerforum 8/2022

Til toppen

Forfatter(e)

Arne Krokan er professor ved NTNU der han arbeider med prosjekter som omhandler problemstillinger i skjæringspunktet mellom teknologi, organisasjon og samfunn. Han er også professor II i nettverksøkonomi ved Høyskolen Kristiania. Krokan er mag.art. i familiesosiologi og dr.polit. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og har skrevet flere bøker.