Historiebevissthet og historiebruk i skolen (Heftet)

En praktisk veileder for lærere og lærerstudenter

Forfatter:

Ketil Knutsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202783549
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Historie , Naturfag og samfunnsfag , Lærerutdanning og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Naturfag og samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Historiebevissthet og historiebruk i skolen

Hvordan knyttes historie til nåtiden og fremtiden? Og hva er formålet med å knytte historie til nåtiden eller fremtiden?

I denne boka utvikler forfatteren en historiebevissthetsdidaktikk og presenterer en modell for historiebevissthet og historiebruk i skolen. Boka inneholder en rekke eksempler på undervisningsopplegg og viser hvordan læreren kan utvikle egen undervisning og vurdere elevenes historiebevissthet. Boka er basert på forfatterens forskning om hvordan skoleelever kan myndiggjøres, mestre egne liv og delta i samfunnet med historie.

For å utvikle historiebevissthet er det ikke nok med kunnskaper om og ferdigheter i historie. Elevene må også bevisstgjøres hvordan vi oppfatter forholdet mellom fortid, nåtid og fremtid og hvordan vi aktivt bruker historie. Boka gir lærere og lærerstudenter kunnskapen de trenger for å utvikle elevenes historiebevissthet i samsvar med Fagfornyelsen.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Ketil Knutsen er professor i historie og historiedidaktikk ved Institutt for kultur- og språkvitenskap, Universitetet i Stavanger.