Historie og filosofi 1 og 2

Historie og filosofi Lærernettsted (Nettsted)

Historie og filosofi 1 og 2 nettressurser for lærer

Forfatter:

Tommy Moum og Atle Sævareid

Forfatter: og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202558871
Kategori: Historie og filosofi
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie og filosofi
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Historie og filosofi Lærernettsted

Lærernettstedet Historie og filosofi er nettressurser for læreren. Her er forslag til årsplaner, undervisningsopplegg, kapittelprøver, eksamensstoff og powerpointpresentasjoner.
Tilgang til lærernettstedet krever lisens og innlogging.

Til toppen

Forfatter(e)

Tommy Moum er idéhistoriker og lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er forfatter på Alle tiders historie og læreverket Historie og filosofi som kommer i ny utgave i 2023-23. Han har også vært medforfatter på flere læreverk i norsk.

har mange års erfaring som lektor og har undervist i fagene norsk, historie og filosofi, historie og religion og etikk. Sævareid er forfatter på læreverket Historie og filosofi, og han har også bidratt med oppgaver til flere læreverk.

Historie og filosofi 1 og 2
De nye utgavene av Historie og filosofi 1 og 2 følger revidert læreplan i faget som trådte i kraft høsten 2016. Hovedkapitlene åpner med illustrasjoner og filosofiske samtaler som setter fortiden inn i samtiden og gir elevene muligheter til å ta tak i stoffet både med empati, undring og analyse.