Historie og filosofi

Historie og filosofi Elevnettsted (Nettsted)

Historie og filosofi 1 og 2 nettressurser for elev

Forfatter:

Tommy Moum og Atle Sævareid

Forfatter: og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202567392
Kategori: Historie og filosofi
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie og filosofi
Varighet: Fram til 15.10.2020
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Fagnettsted
Om utgivelsen Historie og filosofi Elevnettsted

Elevnettstedet Historie og filosofi er nettressurser for elevene. Nettstedet har samme oppbygning som læreboka. Til hvert kapittel er det ulike interaktive oppgaver og kilder med arbeidsoppgaver. Nettstedet er gratis og åpent.

Til toppen

Forfatter(e)

Tommy Moum er idéhistoriker og er lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er en av fire hovedforfattere på Alle tiders historie. Han er hovedforfatter læreverket Historie og filosofi og flere andre utgivelser til videregående skole: flere av Å lykkes med titlene og Kunsten å påvirke - retoriske tekster fra Holberg til i dag og som medforfatter på Kontakt Påbygging.

har mange års erfaring som lektor og har undervist i fagene norsk, historie og filosofi, historie og religion og etikk. Sævareid er forfatter på læreverket Historie og filosofi, og han har også bidratt med oppgaver til flere læreverk.
Historie og filosofi
De nye utgavene av Historie og filosofi 1 og 2 følger revidert læreplan i faget som trådte i kraft høsten 2016. Hovedkapitlene åpner med illustrasjoner og filosofiske samtaler som setter fortiden inn i samtiden og gir elevene muligheter til å ta tak i stoffet både med empati, undring og analyse.