Historie og filosofi 1 og 2 (Fagfornyelsen LK20)

Historie og filosofi 1 Unibok (LK20) (Nettsted)

Digital lærebok i historie og filosofi 1 programfag

Forfatter:

Tommy Moum, Gry Cecilie Lund og Bjørn Yngve Tollefsen

Klar til bruk: 30.05.2023
Forfatter: , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202740689
Kategori: Historie og filosofi 1
Læreplan: Fagfornyelsen
Lisenstype: Enkeltlisens
Fag: Historie og filosofi 1
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Historie og filosofi 1 Unibok (LK20)

Historie og filosofi 1 Unibok (LK20) er den digitale utgaven av læreboka i et brukervennlig format. Unibok har gode verktøy som støtter aktiv lesing og elevenes leseforståelse.

Historie og filosofi stimulerer elevene til undring og refleksjon, og på nettstedet får elevene anledning til å gå i dybden på relevante filosofiske og historiske spørsmål. Historie og filosofi 1 introduserer elevene for fortidens mennesker og tenkning og fremmer spørsmål som er relevant i vår egen samtid. Elevene bringes tett på fortiden gjennom et rikt utvalg av kildetekstutdrag underveis i hvert kapittel med spørsmål i tråd med fagets kjerneelementer, tverrfaglige temaer og kompetansemål.Til læreverket følger det egne digitale ressurser med oppgaver og fordypning.

Med Unibok er læreboka alltid tilgjengelig, og elevene kan lese boka på alle digitale flater – også mobil. Unibok er enkel å bruke og har flere gode verktøy gjør at eleven kan jobbe godt med lærestoffet rett i boka. At elevene kan arbeide godt med teksten samtidig som de leser på digitale flater er viktig for elevenes leseforståelse viser internasjonal forskning.

En egen tekst-til-tale-funksjon har høy pedagogisk verdi for lesesvake elever. Søkefunksjonen er god og tilgjengeliggjør fagstoffet for elevene når de skal løse oppgaver. Det er enkelt å notere og markere i teksten og sentrale fagbegreper er markert og har egne oppslag i teksten. Cappelen Damms ordbøker i bokmål og nynorsk er innebygd i Uniboka.

Til toppen

Forfatter(e)

Tommy Moum er idéhistoriker og lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er forfatter på Alle tiders historie og læreverket Historie og filosofi som kommer i ny utgave i 2023-23. Han har også vært medforfatter på flere læreverk i norsk.

Gry Cecilie Lund er filosof og universitetslektor. Hun underviser ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Bjørn Yngve Tollefsen er filosof og lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene historie, religion og etikk, historie og filosofi, samfunnskunnskap og norsk. Han har publisert flere fagartikler om filosofi i Nytt Norsk Tidsskrift, og har skrevet flere fordypningsartikler om filosofi på nettstedet til Historie og filosofi (K06).

Historie og filosofi 1 og 2 (Fagfornyelsen LK20)
Læreverket Historie og filosofi til LK20 følger den nye læreplanen til fagfornyelsen. Historie og filosofi 1 kommer høsten 2022. Historie og filosofi 2 er klar våren 2023.