Historie og filosofi 1 Brettbok (LK20) av Tommy Moum, Gry Cecilie Lund og Bjørn Yngve Tollefsen (Nettsted)
product-metadata.product-detail.tabletBook

Historie og filosofi 1 og 2 (Fagfornyelsen LK20)

Historie og filosofi 1 Brettbok (LK20) (Nettsted)

Digital lærebok (Pdf) i historie og filosofi 1 programfag

Forfatter:

Tommy Moum, Gry Cecilie Lund og Bjørn Yngve Tollefsen

Forfatter: , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål / Nynorsk
ISBN: 9788202740665
Kategori: Historie og filosofi 1
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Historie og filosofi 1
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Historie og filosofi 1 Brettbok (LK20)

Historie og filosofi 1 Brettbok (LK20) er den digitale utgaven av læreboka i PDF-format. Historie og filosofi 1 dekker kompetansemålene i læreplanen LK20 til fagfornyelsen.

Historie og filosofi stimulerer elevene til undring og refleksjon, og på nettstedet får elevene anledning til å gå i dybden på relevante filosofiske og historiske spørsmål. Historie og filosofi 1 introduserer elevene for fortidens mennesker og tenkning og fremmer spørsmål som er relevant i vår egen samtid. Elevene bringes tett på fortiden gjennom et rikt utvalg av kildetekstutdrag underveis i hvert kapittel med spørsmål i tråd med fagets kjerneelementer, tverrfaglige temaer og kompetansemål.Til læreverket følger det egne digitale ressurser med oppgaver og fordypning.

I Brettboka kan eleven gjøre egne notater, markere tekst, lage egne figurer, gjøre søk i teksten og benytte tekst-til-tale for opplesning av teksten. Brettbok-utgaven kan kjøpes på www.brettboka.no. Last ned Brettboka-appen for å komme i gang, eller se prøvekapitler her: http://brettboka.no/apps. Lisensen gir tilgang til både bokmåls- og nynorskutgaven.

Les mer om læreverket Historie og filosofi 1 og 2 til Fagfornyelsen LK20 på cdu.no/vgs.

Til toppen

Forfatter(e)

Tommy Moum er idéhistoriker og lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene norsk, historie og filosofi og historie. Moum er forfatter på Alle tiders historie og læreverket Historie og filosofi som kommer i ny utgave i 2023-23. Han har også vært medforfatter på flere læreverk i norsk.

Gry Cecilie Lund er filosof og universitetslektor. Hun underviser ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Bjørn Yngve Tollefsen er filosof og lektor ved Horten videregående skole der han underviser i fagene historie, religion og etikk, historie og filosofi, samfunnskunnskap og norsk. Han har publisert flere fagartikler om filosofi i Nytt Norsk Tidsskrift, og har skrevet flere fordypningsartikler om filosofi på nettstedet til Historie og filosofi (K06).

Historie og filosofi 1 og 2 (Fagfornyelsen LK20)
Læreverket Historie og filosofi til LK20 følger den nye læreplanen til fagfornyelsen. Historie og filosofi 1 kommer høsten 2022. Historie og filosofi 2 er klar våren 2023.