Helsesista #vågåvære (Innbundet)

Forfatter:

Tale Maria Krohn Engvik

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202578589
Alder: 12 - 18
Om utgivelsen Helsesista #vågåvære

I denne boken skriver Helsesista om temaer som mange barn og unge lurer på, og som kan være vanskelig å snakke åpent om, som spørsmål om kaostanker, selvmordstanker, kropp, sex og kjærlighet - her er ingenting tabu!

Som hele Norges «Helsesista» på Snapchat har hun som mål å inspirere følgerne til å tenke annerledes og bli trygge på seg selv, bryte tabuer og gjøre det lettere for ungdom å ta kontakt med helsesøster på sin skole. Dette er boken alle ungdommer ønsker å lese, og alle foreldre og de som har kontakt med ungdommer burde lese!

«Godt skrevet og gode tanker om veldig viktige spørsmål. Dette er formidling på høyt nivå!» Peder Kjøs (psykolog)

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, er en norsk helsesykepleier. Hun startet Snapchat-kontoen "Helsesista" for å for å nå bredere ut til ungdom ved å kommunisere med dem på deres egen arena for 2,5 år siden. Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når hun ut til over 200 000 seere på Snapchat daglig.

Til toppen

Presse Helsesista #vågåvære

Hjelp til å våge å vere i livet 14.01.2020

«Ei lett tilgjengelig og aktuell bok til ungdom, om «livet og sånn» i stort monn.»

«Helsesista si bok er nær og direkte om det å våge å vere seg sjølv og kva det inneber.»

«Engvik møter ungdom med ein anerkjennande varme og respekt. Boka speglar hennar engasjement og ønske om å gjere ein forskjell.»

«Fagarbeidarar som jobbar med og blant ungdom vil kunne kjenne att tema og ungdomsproblematikk, foreldre til ungdom vil kunne få innblikk i kva ungdom er opptatt av og finn gjerne støtte på korleis møte den unge og kunne vere der for ungdommen òg når det stormar i livet.»

Kari Førde Moen, helsesykepleier, SykepleienLes hele anmeldelsen

Bokanmeldelse Helsesista #vågåvære 18.10.2019

(...) Med et gjennomgående lettfattelig språk gjør boken vanskelige spørsmål enkle. (...)

(...) Boken gir rom for refleksjon samtidig som den gir råd. (...)

(...) For om alle har et lite stykke Helsesista som støttehjul kan det kanskje bli litt lettere å rulle videre.

Elise Alexandra Gulbrandsen, VGLes hele anmeldelsen

https://www.aftenposten.no/kultur/i/Op0PVq/bokanmeldelse-troester-tenaaringene 18.10.2019

(...) Bokens styrke er at den har mange nyttige faktabokser og gode tips til mental trening. Forfatteren skal også ha ros for å ta tak i tenåringsgutters helseutfordringer. (...)

Ingrid Åbergsjord, Aftenposten

Til toppen

Forfatter(e)

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, er en norsk helsesykepleier. Hun driver Snapchat-kontoen "Helsesista" for å for å nå bredere ut til ungdom ved å kommunisere med dem på deres egen arena. Med en miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet når hun ut til over 200 000 seere på Snapchat daglig. Det er et stort behov for at kunnskapen hun formidler kommuniseres på så mange flater som mulig.