Hekser og healere (Heftet)

Religion og spiritualitet i det moderne

Forfatter:

Geir Uldal og Geir Winje

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 304
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276346879
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Hekser og healere

I denne boka presenteres nye religiøse og spirituelle strømninger som gjør seg gjeldende i Norge. Sentralt er alternativbevegelsen (New Age) og neopaganismen, herunder «heksereligionen» wicca. De to forfatterne har sammen med andre bidragsytere sørget for at boka har en klar faglig profil, samtidig som den setter ord på noen av de religiøse og åndelige erfaringene som gjøres i vår tid. Forfatterne beskriver og forklarer strømningene framfor å vurdere dem.

Boka er delt i tre deler og inneholder blant annet:

  • Historisk oversikt – spiritisme, teosofi, Det Gylne Daggry, antroposofi, Aleister Crowley, moderne satanisme, UFO-religiøsitet, nye konstruerte religioner og kaosmagi
  • Alternativbevegelsen med vekt på tarotkortene, Alternativt Nettverk, ArunA, ILIANA og Holistisk Forbund
  • Neopaganismen eller nyhedendommen – særlig moderne åsatro, wicca, gudinnebevegelsen og neosjamanismen
Hekser og healere er i første rekke skrevet for studenter ved høgskoler og universiteter, men henvender seg også til andre lesere med interesse for moderne religiøsitet.

Til toppen

Forfatter(e)

Geir Winje er dosent ved Universitetet i Sørøst-Norge, der han arbeider ved lærerutdanningene. Han arbeider mye med religionsfaglige problemstillinger og er særlig opptatt av religionsundervisning, religiøs kunst og moderne religiøsitet. Winje har publisert flere artikler og bøker på disse fagområdene.