Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole

Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole Lærebok (Heftet)

Forfatter:

Arne Auen Grimenes, Per Jerstad og Bjørn Sletbak

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 760
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202347338
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi og Fysikk
Fag: Fysikk, Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole Lærebok

Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole er et komplett norskspråklig læreverk i fysikk for studenter uten fysikkbakgrunn fra videregående skole.

Læreverket dekker den grunnleggende innføringen i generell fysikk for et bredt spekter av studier som bruker fysikk som redskapsfag: bioteknologi, biologi, kjemi, helse og medisin, klima- og miljøfag, energiøkonomi og ressursforvaltning, geofag og geomatikk, akvakultur, næringsmiddelfag og matvitenskap og ikke minst naturfag i lærerutdanningen.

Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole består av:

  • Lærebok med 24 kapitler innen mekanikk, termofysikk, elektromagnetisme med optikk og moderne fysikk.
  • Oppgavesamling med over 1000 oppgaver fordelt på de 24 kapitlene.
  • Nettsted med omfattende læringsressurser for alle 24 kapitler slik at studentene i stor grad kan arbeide selvstendig med faget.
  • Nettsted for foreleseren med lærerveiledning for alle 24 kapitler og med figurer og eksempler fra læreboka klar for prosjektørvisning.

Til toppen

Forfatter(e)

Arne Auen Grimenes er cand.scient. i magnetosfærefysikk fra Fysisk institutt ved Universitet i Bergen. Han arbeider som førsteamanuensis i fysikk ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU, på Ås. Her har han i snart tyve år sittet i styret for sivilingeniør-utdanningen og med hovedansvar for de fysikkrelaterte studiene. Han er videre en av arkitektene bak NMBUs integrerte femårige lektorutdanning i realfag.

Grimenes har tidligere arbeidet ti år i videregående skole og et par år i lærerutdanningen i Agder og Stavanger. Sammen med Per Jerstad og Bjørn Sletbak har Grimenes skrevet flere læreverk i fysikk. Grimenes har mottatt en rekke priser for sitt arbeid med fysikkundervisning, blant annet Norsk Fysisk Selskaps undervisningspris i 2008 for sin innsats for fysikkfaget og fysikkundervisningen i Norge.

Per Jerstad er utdannet cand.real. fra Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har også praktisk pedagogisk utdanning fra Universitetet i Oslo. Han har under flere opphold i utlandet studert både faglige og pedagogiske emner, spesielt innen evaluering og fysikkundervisning.

Jerstad har vært medforfatter til fysikklæreverket Rom-stoff-tid siden 1982 og til et læreverk for naturfag på Vg1. I tillegg har han utviklet flere hefter til bruk i fysikkundervisning i videregående skole. Jerstad er også medforfatter av Cappelen Damms nyeste fysikklæreverk Grunnleggende fysikk for universtitet og høgskole fra 2011.

Jerstad bidro til å skrive hovedutkastet til den store revisjonen av læreplanen for fysikk i 1982. Han har også vært medlem av og ledet eksamensoppgave-kommisjonen i fysikk. I 2001 fikk Jerstad Norsk Fysisk Selskaps undervisningspris for sin innsats for fysikkfaget og fysikkundervisningen i Norge.

Bjørn Sletbak er utdannet realist (cand.real.) med fysikk hovedfag fra Universitetet i Oslo og pedagogisk seminar fra Lærerhøgskolen i Trondheim. Han har i mange år undervist i fysikk og matematikk i videregående skole i Norge og i Tanzania. I to år var han forlagsredaktør i skolebokavdelingen i Aschehoug forlag. Han har også gjort diverse konsulentoppdrag for Rådet for videregående opplæring, blant annet læreplanarbeid i fysikk. Han har i over 20 år vært med på å skrive lærebøker i matematikk og fysikk.

Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole
Grunnleggende fysikk for universitet og høgskole er et læreverket i fysikk for studenter uten fysikkbakgrunn fra videregående skole. Læreverket dekker den grunnlegende innføringen i generell fysikk for studier som bruker fysikk som redskapsfag: bioteknologi, biologi, kjemi, helse og medisin, klima- og miljøfag, energiøkonomi og ressursforvaltning, geofag og geomatikk, akvakultur, næringsmiddelfag og matvitenskap og naturfag i lærerutdanningen.