Gresk og romersk politisk historie (Fleksibind)

Forfatter:

Per-Bjarne Ravnå

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202678937
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Gresk og romersk politisk historie

Gresk og romersk politisk historie gir en lett tilgjengelig oversikt over gresk og romersk politisk historie på færrest mulig sider og i enklest mulig språkdrakt. Teksten er avgrenset til å framstille ren politisk historie og fokuserer på de sentrale utviklingslinjene. Boka inneholder kronologisk overblikk og inngående analyser av antikkens bystater, oppkomsten av det athenske demokratiet, etableringen av de hellenistiske rikene, romernes ekspansjon, det romerske keiserdømmets funksjon og det vestlige Romerrikets oppløsning. Boka er skrevet for studenter på alle fagområder der kunnskap om gresk og romersk kultur- og samfunnsliv er relevant, men den vil også appellere til allment interesserte lesere.

Første utgave kom i 2006. I denne andre utgaven (2021) har forfatteren inkludert den nyeste forskningen på feltet, og utstyrt boka med nye kart og illustrasjoner.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Per-Bjarne Ravnå er utdannet historiker fra Universitetet i Bergen, og har tatt doktorgraden på en avhandling om politikk i den romerske republikken. Han har undervist i antikkens historie ved forskjellige universiteter og høgskoler, og arbeider også med formidling av historie for barn og ungdom.