Gode vibrasjoner (Innbundet)

Musikkens helsebringende kraft

Forfatter:

Stefan Kölsch

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Heilen mit der Kraft der Musik
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN: 9788202615390
Om utgivelsen Gode vibrasjoner

Forskning viser at musikk holder deg sunn og frisk.

Stefan Kölsch er profesjonell musiker som nå forsker på hvordan musikk virker på hjernen, følelsene og kroppene. Forskningen viser at musikk holder deg frisk og hjelper mot hjerneslag, kroniske sykdommer og demens.

Stefan Kölsch bruker eksempler fra egen forskning for å vise oss hvorfor musikk i alle former spiller en stadig viktigere rolle i forebygging og behandling av svært forskjellige sykdommer. Og han gir mange konkrete tips til hvordan vi alle kan få mer velvære med musikk i hverdagen.

Forfatteren er norsktalende tysk-amerikaner og professor ved Universitet i Bergen. Bergen Filharmoniske orkester samarbeider med Kölsch om lanseringen.

Til toppen

Forfatter(e)

Stefan Kölsch (f. 1968 i Texas) studerte musikk før han fortsatte studiene med psykologi og sosiologi. Deretter fikk han en PhD ved Max Planck Institutt for nevrovitenskap i Leipzig. Han jobbet siden ved Harvard University og i Cluster of Excellence «Språk av følelser» ved Free University i Berlin. Siden 2015 har han vært ansatt som professor ved Universitetet i Bergen.