Gode hjelpere kjenner seg selv (Heftet)

Traumebevisst omsorg i arbeid med barn og unge

Forfatter:

Cathrine Scharff Thommessen og Cecilie Basberg Neumann

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 134
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202651220
Kategori: Helse- og sosialfag , Helsefag og Sosialfag
Fag: Helsefag, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Gode hjelpere kjenner seg selv

Traumebevisst omsorg blir i denne boken sett i sammenheng med hvordan de som arbeider med sårbare barn og unge kan bli bedre hjelpere.

Professor Neumann og terapeut Thommesen viser hvordan hjelperens holdninger og følelser preger forståelsen av den som trenger hjelpen, og dermed også den hjelpen som blir gitt.

Men hva er så traumebevisst omsorg? Og hva betyr det å situere seg?

Forfatterne reiser en rekke sentrale spørsmål knyttet til det å bli en faglig og trygg hjelper i utfordrende situasjoner.

Boken er skrevet for studenter innen pedagogikk, barnevern og sosialfag. Den er også aktuell og nyttig for pedagoger og fagfolk som arbeider med sårbare barn og unge.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Gode hjelpere kjenner seg selv

Hjelp til større trygghet

Gjennom boken presenteres på en pedagogisk god måte både grunnlaget for stress-reaksjoner og hvordan mennesket reagerer om påkjenningene er for store.

Dette er en bok som både kan bevisstgjøre oss som hjelpere, samt at den gir flere forslag til hvordan vi kan bli enda mer lyttende og fungere trygghetsskapende for de mest sårbare pasientene våre.

Boken anbefales.

Eli Berg, Utposten. Blad for allmenn- og samfunnsmedisinLes hele anmeldelsen

Gode leger kjenner seg selv 03.02.2020

«Dette er en liten, kortfattet og viktig bok som med hell bør på pensum i medisinutdanningen, gjerne fra starten. Likeledes bør den inn på spesialistutdanningen i en rekke kliniske spesialiteter, som allmennmedisin, psykiatri, anestesi, kirurgi, medisin, gynekologi osv. Hvorfor? Den gjennomgår på en både klar og pedagogisk måte hvorfor og hvordan den som skal hjelpe andre, må kjenne seg selv.»

Ida Marie Hydle, Tidsskrift for Den norske legeforeningLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Cathrine S. Thommessen er utdannet dans- og bevegelsespedagog, Somatic Experiencing terapeut (kroppsorientert traumeterapi), og har master i pedagogikk. Thommessen har privat praksis med kurs, foredrag og individuell veiledning.

Cecilie Basberg Neumann er sosiolog og har doktorgrad i kriminologi. Hun er også utdannet gestaltterapeut. Neumann er ansatt som professor ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet, Institutt for Sosialfag.