God nok ledelse (Heftet)

Hva ledere gjør i praksis

Forfatter:

Tom Karp

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202613327
Kategori: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag , Organisasjon og ledelse og Samfunnsvitenskap
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen God nok ledelse

God nok ledelse – hva ledere gjør i praksis er basert på norsk forskning om ledelse. Denne bokas hensikt er å menneskeliggjøre og utfordre den alminnelige oppfatningen av ledelse som noe opphøyet og teoritungt, som mange ledere og medarbeidere ikke kjenner seg igjen i. I motsetning til mye annen ledelseslitteratur har boka ingen modeller, oppskrifter, verktøy eller universelle svar på hva ledelse er; den fokuserer heller på ledelse i praksis.

Et viktig funn som går igjen er behovet for å gjøre ledelsesfaget til noe hverdagslig. Bokas faglige premiss er derfor at ledelse er en profesjonell praksis som ledere utøver og kan lære seg å utøve bedre, men også at det er en praksis som ikke egner seg for alle. Det er fenomenet ledelse, det vil si prosessene som utspiller seg mellom mennesker når noen leder andre, som vies oppmerksomhet i boka, mer enn lederen som aktør.

Bokas målgruppe er studenter på lederutdanninger, og da spesielt etter- og videreutdanninger i høyskole- og universitetssektoren, så vel som deltakere på lederutviklingsprogrammer og -kurs. Den kan også være av interesse for utøvende ledere i privat-, offentlig- eller frivillig sektor som ønsker å videreutvikle sitt lederskap.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Tom Karp er professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania, samt professor II ved Høgskolen i Innlandet og Universitetet i Sørøst-Norge. Han har en doktorgrad i endringsledelse og en mastergrad i ledelse, og er sivilingeniør og bedriftsøkonom. Karp har tidligere vært toppleder i næringslivet, og har startet og ledet konsulentselskaper. Han har i tillegg jobbet mye med mental trening, mestring, prestasjoner og utvikling, innen toppidrett og i Forsvaret. Karp har tidligere utgitt fagbøkene Ledelse i sannhetens øyeblikk (2010), Endring i organisasjoner (2014), Det beste i deg (2015), Til meg selv (2016) og God nok ledelse (2019).