God leseutvikling i praksis (Heftet)

Eksempler, metoder og kopieringsoriginaler

Forfatter:

Hedenfalk, Munck og Palm

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: God läsutveckling i praktiken - 2:a utökade utgåvan
Oversatt av: Karlsen, Kristin og Ortveit, Vibeke
ISBN: 9788202340179
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Norsk , Språk og litteratur , Lese- og skriveopplæring , Pedagogikk og elevkunnskap og Lærerutdanning
Fag: Lese- og skriveopplæring, Norsk, Pedagogikk og elevkunnskap, Språk og litteratur
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen God leseutvikling i praksis

Dette er en nyttig bok for lærere som bruker metoden og leseutviklingsskjemaet i boka God leseutvikling av Herrlin og Lundberg. God leseutvikling presenterer en metode for å kartlegge skoleelevers leseutvikling. Ved en slik kartlegging kan man oppdage hvilke elever som har stoppet opp i sin leseutvikling og som dermed trenger ekstra, individuell hjelp. Til denne undervisningen er God leseutvikling i praksis et nyttig hjelpemiddel.Boka er en lærerveiledning og har samtidig en rekke kopieringsoriginaler til bruk i den individuelle leseoppæringen med elever i de første skoleårene. Materialet, som er utviklet av svenske lærere, er konkret og gjennomtenkt. Det er dessuten norske lærere som har oversatt og bearbeidet boka til norske forhold.

God leseutvikling i praksis inneholder oppgaver til kartleggingen og metodiske tips innenfor leseutviklingsskjemaets fem dimensjoner: fonologisk bevissthet, ordavkoding, leseflyt, leseforståelse og leseinteresse.

Til toppen

Andre aktuelle titler