God i muntlig? (Heftet)

fortellerteknikk, retorikk og fremføringskunnskap

Forfatter:

Ingvild Handagard

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 324
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276346824
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Organisasjon og ledelse og Pedagogikk
Fag: Organisasjon og ledelse, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen God i muntlig?

Er du lærer og pedagog? Leder? Journalist? Saksformidler? Student? Eller har du ofte presentasjoner på jobben – for kolleger, kunder eller samarbeidspartnere? Fremføring i yrkessammenheng gjør at du trenger både øvelse og teoretiske kunnskaper i muntlig formidling. Fortellerteknikken din påvirker lytteren, og hvordan du sier noe, kan være avgjørende for om du klarer å skape kontakt og få gjennomslag. God i muntlig? gir deg en metode for å utvikle en faglig personlig formidling gjennom konkret trening og grundig teori.

Forfatteren har forsket på muntlig formidling og fremføringskunnskap i en årrekke, og i boken God i muntlig? deler hun sin formidlererfaring som leder, journalist, forteller, forfatter og pedagog. Hun henter materiale og synsvinkler på dagens muntlighet også fra antikkens retorikk, fra dramaturgi, teatervitenskap, journalistikk og musikk.

Til toppen

Forfatter(e)

Ingvild Handagard er cand.philol. i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun er også sangpedagog, musikkfaglærer og journalist med ti års erfaring fra NRK Radio. Hun er i dag formidlingscoach og forteller i Tales AS. Hun har tidligere skrevet fagboken Stemmer det? Stemmebruk og fremføring i radio og tv.