Globus Ny utgave Naturfag

Globus Ny utgave Naturfag 7 Elevbok (Innbundet)

Forfatter:

Else Beitnes Johansen og Erik Steineger

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202254452
Kategori: Naturfag
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Naturfag
Nivå: 7. trinn
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Globus Ny utgave Naturfag 7 Elevbok
Hvert kapittel har en oversiktlig struktur med innledende dikt, læringsmål og en ingress som gir innblikk i hva som skal behandles. Sammen med den vanlige teksten dukker det også opp spennende fortellinger. Underveis møter elevene også «Fakta om…», som gir dypere dykk i fagstoffet, og «Visste du at…», som fungerer som morsomme appetittvekkere.

Oppgavene er delt i fire kategorier:
• Les og svar...
• Gjør og lær
• Bruk pc...
• Gå videre...

Grunnbøkene har et enkelt språk uten unødvendige fagtermer. Det er lagt opp til bruk av digitale verktøy gjennom oppgavene i elevboka og på nettstedet.

Det er svært gode differensieringsmuligheter i verket. For de svake leserne er det løpende margtekster, som på en enkel og kortfattet måte angir hovedinnholdet i avsnittene. Bøkene har også mange illustrasjoner, noe som er nyttig for den visuelle eleven. De svake elevene vil få et tilstrekkelig utbytte av å lese ingressene og margtekstene før de jobber med «Les og svar»-oppgavene og nettstedet.

Til toppen

Forfatter(e)
Else Beintes Johansen, adjunkt, er rektor ved Jansløkka skole i Asker og er spesialist på læreringsstiler. Hun har har undervist i naturfag i over 25 år, og har skrevet flere lærebøker tidligere.
Erik Steineger, lektor med hovedfag i biologi, har spesiell kompetanse på miljøproblematikk. Han har undervist i naturfag i over 25 år, og har skrevet en rekke lærerbøker for grunnskolen, videregående skole og høyskole tidligere.
Globus Ny utgave Naturfag
Globus Naturfag er et spennende og strukturert læreverk med gode differensieringsmuligheter. Elevbøkene er lettleste og har en overkommelig tekstmengde. Den flotte Forskerboka for 5.-7. trinn er i farger og inneholder 84 spennende aktiviteter og forsøk. Forskerboka ivaretar godt de nye hovedområdene «Forskerspiren» og «Teknologi og design».