Geografi (Fagfornyelsen LK20)

Geografi Elevnettsted (LK20) (Nettsted)

Digitale elevressurser geografi vg1/vg2

Forfatter:

Helene Eide, Odd-Ivar Johansen og Torgeir Salih Holgersen

Forfatter: , og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202669447
Kategori: Geografi
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Geografi
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Vg1, Vg2
Komponent: Digital ressurs
Om utgivelsen Geografi Elevnettsted (LK20)


Geografi Elevnettsted har digitale ressurser til læreboka Geografi til fagfornyelsen. Her kan eleven utforske mer og fordype seg i aktuelle temaer og jobbe med lokalt feltarbeid.

De digitale ressursene er et viktig supplement til boka, der det lagt opp til mer lokal tilpasning og temaer der elevene går i dybden. Det er varierte test-deg-selv-oppgaver og repetisjon og større oppgaver og undervisningsopplegg i form av læringsstier til hvert kapittel. Fordypningsartikler og forslag til videre utforsking og fordypning i sentrale og aktuelle temaer.

Det er gratis å bruke nettstedet, men bruk krever innlogging for å kunne lagre besvarelser på oppgaver og ha dialog med lærer om utvalgte oppgaver.

Med Geografi Elevnettsted Pluss kan eleven lytte til innlest læreboktekst.
Geografi Lærernettsted har ressurser til undervisningen for lærer.

Til toppen

Andre utgaver

Geografi (LK20)
Bokmål Fleksibind 2020
Geografi Brettbok (LK20)
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2020
Geografi Unibok (LK20)
Bokmål/Nynorsk Nettsted 2020
Forfatter(e)

Helene Eide er lektor ved Lillestrøm videregående skole der hun underviser i geofag, geografi, og naturfag. Hun er cand. scient fra Universitetet i Oslo med hovedfag i naturgeografi og har også studert Geografiske Informasjonssystemer ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap. Eide er i tillegg utdannet næringsmiddelteknolog fra Høyskolen i Sør-Trøndelag. I læreverket Geografi har hun hatt hovedansvaret for kapitlene om vær, klima, klimaendringer og grønne ressurser, og hun har også bidratt med feltarbeidsoppgaver på læreverkets digitale ressurser.

Torgeir Salih Holgersen er lektor ved Blindern videregående skole der han underviser i geografi, samfunnsfag og historie. Holgersen har hovedfag i samfunnsgeografi. Han har skrevet lærebøker i geografi og samfunnsfag for ungdomstrinnet og videregående skole. I læreverket Geografi har han hovedansvaret for kapitlene om demografi og levekår. I læreverket Delta!, samfunnskunnskap er han en av tre hovedforfattere.

Odd-Ivar Johansen underviser i geografi og matematikk ved Nydalen videregående skole. Han er cand. real med hovedfag i naturgeografi fra Universitetet i Oslo. Johansen har skrevet lærebøker i naturfag for ungdomsskolen og geografi for videregående skole. I Geografi har han hatt hovedansvaret for kapitlene om hvordan jordas ytre og indre krefter danner berggrunn og landformer.

Geografi (Fagfornyelsen LK20)

Geografi er et læreverk som kommuniserer godt med elevene og engasjerer til utforsking av sammenhenger. Kunnskap om klima og det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling er med som et perspektiv i alle kapitlene. Lærebok og digitale ressurser dekker alle kompetansemålene i læreplanen for geografi til fagfornyelsen.