FRISK og SYK

Frisk (Innbundet)

Cellebiologi, anatomi, fysiologi

Forfatter:

Vegard Bruun Wyller

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 712
Illustratør: Toverud, Kari C.
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202444976
Kategori: Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Frisk

FRISK er første bok i læreverket FRISK og SYK. Her blir menneskets normalfunksjon i de ulike organene, med vekt på bygning (anatomi), funksjon og regulering (fysiologi), beskrevet. Boken dekker fagemnene cellebiologi, anatomi og fysiologi i bachelorutdanningen i sykepleie.

FRISK kan leses uavhengig av SYK, men sammen danner bøkene et komplett læreverk som dekker pensumskravene i det naturvitenskapelige og medisinske fagområdet for bachelorutdanningen i sykepleie. Ved å starte lesingen av verket med FRISK for å utforske hva som skjer i den friske kroppen, vil leseren ha bedre forutsetninger for å forstå hvordan kroppen reagerer på sykdom, som er tema i SYK.

Ved kjøp av boken får du gratis tilgang til den digitale læringsressursen til FRISK i tre år.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Anmeldelser av Frisk

Det var en gang et friskt menneske

"FRISK er blitt en fin fortelling om menneskets normalt fungerende celler, organer og systemer, skrevet med jevnlig bruk av «Vi» som får en til å føle seg ledet gjennom den fantastiske biologien og menneskekroppen av Wyller selv."Frederik Emil Juul, Æsculap nr 1- 2015Les hele anmeldelsen

Storverk om kroppen og sjukdommane for sjukepleieutdanninga

"Verket gir eit imponerande visuelt inntrykk, er forseggjort og nyttar avanserte grafiske verkemiddel i form av fargar, rammer, teikningar og tabellar. Biletredaktør og medisinsk illustratør har vore Kari C. Toverud, og teikningane hennar og den gjennomførte bruken av andre illustrasjonar gjev boka eit delikat preg. Figurane er svært gode, og mange gjev eit tredimensjonalt uttrykk. I og over dei anatomiske teikningane er det lagt inn grafiske element som er svært illustrative. Eg har ikkje funne alvorlege feil i dei teikningane og illustrasjonane eg har sjekka."

"Nettressursane er eg svært imponert over. Både omfanget, variasjonen og dei tekniske løysingane er noko av det beste eg har erfart, både for norske og utanlandske læreverk. All ære til forfattar og forlag for denne satsinga. Utfordringa er å få tilbodet brukt av studentane. Det står i alle fall ikkje på tilbodet."

"Eg er glad for å ha bøkene i hylla og skal skifte dei gamle ut med siste utgåve. Sjukepleiestudentane kan ønskjast til lukke med eit norskprodusert læreverk dei vil få mykje nytte av!"Steinar Hunskår, Tidsskriftet for Den norske legeforening Nr. 23/24 - 9. desember 2014Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
Vegard Bruun Bratholm Wyller er dr.med. og spesialist i pediatri. Han er professor ved Institutt for klinisk medisin, UiO. Overlege ved Barne- og ungdomsklinikken, Akershus universitetssykehus, og medisinsk redaktør i Tidsskrift for Den norske Legeforening. Wyller har lang erfaring i undervisning, veiledning og studieplanlegging. Andre faglige interesser omfatter medfødte hjertefeil, hjertetransplantasjon, kronisk utmattelsessyndrom (ME) og medisinsk etikk.
FRISK og SYK