Friluftsliv og uteliv i barnehagen (Heftet)

Forfatter:

Torbjørn Lundhaug og Henrik Rosted Neegaard

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202406257
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Natur, helse og bevegelse og Barnehagelærerutdanning
Fag: Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Friluftsliv og uteliv i barnehagen

Friluftsliv og uteliv i barnehagen er en profesjonsrettet og forskningsbasert bok. Formålet er å inspirere til å ta med barna på tur. Boka gir et solid faglig fundament for å planlegge, gjennomføre og evaluere turer. Sentrale temaer er naturopplevelse, sikkerhet, risikomestring, ledelse og profesjonalitet. I boka presenteres 8 forslag til turer med barnehagen som kan brukes som utgangspunkt for videre arbeid med friluftsliv og uteliv i natur.

Målgruppa er barnehagelærerstudenter og alle som arbeider i barnehagen. Den er også aktuell for forskere og undervisere i sektoren.

Boka har nettressurser, naturhelsebevegelse.cappelendamm.no.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Helse

    Forebyggende helsearbeid i barnehagen

    Rolv Lundheim

    Heftet
Forfatter(e)
Torbjørn Lundhaug er høgskolelektor i fysisk fostring ved Høgskulen på Vestlandet, Avdeling for lærerutdanning. Han er barnehagelærer og cand. scient i idrettspedagogikk. Lundhaug har siden 1998 undervist i fysisk fostring og friluftsliv i barnehagelærer- og grunnskolelærerutdanningen. Han har spesielt undervist på Natur og friluftslivslinjen, og i fordypningene utefag, og fysisk aktivitet og måltider i barnehagen. Han har erfaring fra barnehage og utviklingsarbeid med fokus på friluftsliv i barnehagen. Lundhaug har skrevet artikler i fagbøker. Artiklene finnes i bøkene Måltider og fysisk aktivitet i barnehagen og Folkehelsearbeid.
Henrik Rosted Neegaard er høgskolelektor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus og har undervist i fysisk fostring ved barnehagelærerutdanningen siden 2009. Han har mastergrad i Kroppsøving, idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Telemark og har arbeidet med friluftsliv i barneskolen, på folkehøgskole og ved lærerutdanningen. Neegaard er spesielt opptatt av sikkerhet, risikolek og friluftslivets egenart.