Fra forsakelse til feelgood (Heftet)

Musikk, sang og dans i religiøst liv

Forfatter:

Pål Repstad og Irene Trysnes (red.)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 320
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276349856
Kategori: Estetiske fag og Religion
Fag: Estetiske fag, Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Fra forsakelse til feelgood
Er estetiske uttrykk blitt viktigere enn før i norsk religiøst liv, og går dette på bekostning av interesse for teologi og lærespørsmål? Fra forsakelse til feelgood presenterer studier fra Den norske kirke og flere frikirker, og dessuten fra miljøer preget av alternativ spiritualitet. Boka gir mange eksempler på hvordan populærkulturelle innslag preger det religiøse liv stadig mer, blant annet med en studie av en religiøs interesse for Bob Dylan. Den gir også mange eksempler på brytninger mellom på den ene side estetisk utfoldelse og på den annen side religiøse og moralske grenser for slik utfoldelse. Generelt er mer blitt lov i religiøse sammenhenger, trolig fordi de religiøse tilbyderne må konkurrere stadig mer om folks oppmerksomhet, men boka handler også om forskjeller og spenninger knyttet til dette. Boka vil interessere alle som er opptatt av religionens og musikkens rolle i dagens samfunn, og vil gi faglige innspill til både samfunnsvitenskap, religionsvitenskap, teologi og musikkvitenskap.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Hellige hus

    Arkitektur og utsmykning i religiøst liv

    Pål Repstad og Elise Seip Tønnessen (red.)

    Heftet
Forfatter(e)
Pål Repstad (f. 1947) er professor i religionssosiologi ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, Universitetet i Agder. Sentralt forskningsfelt er endringer i norsk og nordisk religiøsitet. Repstad har utgitt en rekke fagbøker og lærebøker og er æresdoktor ved Uppsala universitet.
Irene Trysnes er førsteamanuensis i samfunnsfag og didaktikk og instituttleder ved Universitetet i Agder. Hun har blant annet forsket på barn og unges religiøsitet, religion og kjønn, religiøse festivaler og religion og estetikk.