Forvaringsstraff (Ebok)

Forfatter:

Birgitte Langset Storvik

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.62 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202721299
Kategori: Forfatnings- og forvaltningsrett , Strafferett og straffeprosess og Politifag og kriminalomsorg
Fag: Forfatnings- og forvaltningsrett, Politifag og kriminalomsorg, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Forvaringsstraff

Forvaring er en tidsubestemt frihetsstraff som kan idømmes særlig farlige lovbrytere. Boken Forvaringsstraff tar for seg vilkårene for idømmelse av forvaring, innholdet i forvaringsstraffen, kriterier for prøveløslatelse, oppfølging under prøveløslatelse og konsekvenser ved brudd på vilkår for prøveløslatelse. Boken inneholder praktiske eksempler og omtale av en rekke dommer.

Dette er en bok for dem som ønsker å lære noe om forvaringsstraff. Den kan brukes av alle som jobber med forvaring, enten i forbindelse med en rettssak, under straffegjennomføring eller ved prøveløslatelse. Den kan også være aktuell for fornærmede eller etterlatte i straffesaker og forvaringsdømtes pårørende. Videre er boken relevant for aspiranter ved fengselsbetjentutdanningen, studenter ved Politihøgskolen og andre høgskoler og universiteter, journalister med flere.

E-utgaven baserer seg på 2. trykte utgave, 2021.

Til toppen

Andre utgaver

Forvaringsstraff
Bokmål Heftet 2021
Forfatter(e)

Birgitte Langset Storvik, cand.jur. 1993, er dosent i straffegjennomføringsrett ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS. Hun har tidligere erfaring som inspektør ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Hun har også vært ansatt som jurist ved Oslo fengsel og Ullersmo fengsel.